Acasă IT ÎNCETAREA SUPORTULUI PENTRU WINDOWS 10

ÎNCETAREA SUPORTULUI PENTRU WINDOWS 10

231
0
(c) Aurich Lawson | Getty Images

O nouă reîmprospătare vizuală a sistemului de operare Windows, denumită Sun Valley va apărea în vara anului 2021. Până de curând, s-a presupus că această actualizare va aduce pur și simplu un aspect nou al sistemului de operare. Totuși, în mediul online au apărut o serie de noi informații sub forma unor date de tip „end-of-life” (EOL) pentru Windows 10 și o captură de ecran în cadrul căreia se observă rularea unui sistem de operare „Windows 11 Pro”.

Zvonurile conform cărora Sun Valley va fi, de fapt, „Windows 11” circulă de luni de zile. Primul indiciu puternic a apărut la începutul lunii iunie, atunci când Microsoft a trimis o notificare de tip EOL pentru Windows 10. În cadrul acesteia se menționa faptul că „Windows 10 Home și Pro” este nu va mai avea suport începând cu data de 14 octombrie, 2025. Retragerea suportului face parte din politica modernă privind ciclul de viață al unui produs și înseamnă că produsul retras nu va mai primi actualizări. Acest lucru nu respectă vechea politică fixă ​​privind ciclul de viață cu suport „mainstream” și „extins”.

După cum subliniază Windows Central, data încheierii suportului nu este un fenomen nou. Microsoft a lansat inițial sistemul de operare cu „asistență generală” până în octombrie 2020 și „asistență extinsă” până în octombrie 2025, aceeași perioadă de asistență de cinci până la 10 ani pe care o oferă pentru sistemele de operare pentru servere și întreprinderi.

Deocamdată, nu este clar ce înseamnă un nou „Windows 11” pentru utilizatori. În plus, nu există garanții că licențele Windows 10 existente vor permite utilizarea Windows 11. De asemenea, nu există nici o informație concretă cu privire la momentul în care noile versiuni de Windows 10 vor înceta, când va fi disponibil primul Windows 11 sau care va fi prețul noului sistem de operare

De asemenea, ciclul de asistență pentru utilizatorii de Windows 10 este scurt. De exemplu, Windows 10 21H1 (cea mai recentă versiune) va avea suport doar până în decembrie 2022. Acesta este un ciclu de viață de aproximativ 18 luni, nemaiexistând politici extinse de asistență.

Deși, pentru moment, informațiile sunt limitate, în data de 24 iunie 2021, Microsoft va găzdui evenimentul digital ”What’s Next for Widows” în cadrul căruia se vor oferi mai multe informații și capturi de ecran ale noului sistem de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.