Acasă Gadget-uri SEAGATE A CREAT CEL MAI RAPID HARD-DISK CONVENȚIONAL

SEAGATE A CREAT CEL MAI RAPID HARD-DISK CONVENȚIONAL

71
0
(c) Seagate

Seagate lucrează de mai mulți ani la dezvoltarea unor hard disk-uri cu acționare duală, adică o serie de unități cu două seturi de capete de citire/scriere controlate în mod independent. În prezent, prima unitate cu dublu actuator, Mach.2, este „disponibilă pentru o serie de clienți selecți”, ceea ce înseamnă că, pentru moment, doar întreprinderile pot cumpăra hard-disk-urile direct de la Seagate.

Reprezentanții companiei Seagate au declarat faptul că rata secvențială de transfer, a dispozitivului Mach.2 este de până la 524 Mbps, aceasta fiind de 2 ori mai mare decât în cazul unui hard-disk „normal” rapid și apropiindu-se de vitezele SSD-urilor SATA. Performanțele îmbunătățite se extind și în domeniul I/O aleatoriu, obținându-se 304 IOPS citire/384 IOPS scriere și o latență medie de doar 4,16 ms. (Hard disk-urile convenționale tind să aibă performanțe care au valori de la 100/150 IOPS la aproximativ aceleași latențe medii.)

Îmbunătățirea performanței necesită o putere suplimentară; în timp ce modelul standard Irongate a companiei Seagate consumă în stare inactivă 5 W, unitățile Mach.2 consumă 7,2 W. În ceea ce privește consumul de energie sub sarcină, estimările sunt mai dificil de realizat, deoarece specificațiile hard-disk-ului Mach.2 diferă față de cele ale hard-disc-ului Ironwolf. Consumul de energie al lui Mach.2 este evaluat în mod explicit pentru mai multe scenarii aleatorii de tip I/O, în timp ce modelul Ironwolf este optimizat pentru o „putere medie de funcționare” , care nu este definită în fișa tehnică.

Totuși, se presupune faptul că Mach.2 reprezintă o alegere excelentă în ceea ce privește eficiența energetică, deoarece oferă o performanță mai mare cu aproximativ 200% față de dispozitivele tradiționale concurente, la un consum cu doar 144% mai mare. Utilizatorii pot utiliza și modul PowerBalance al dispozitivelor Seagate. Totuși, această caracteristică scade performanța secvențială cu 50% și performanța aleatorie cu 10%.

Potrivit vicepreședintelui senior al afacerilor și marketingului companiei Seagate, Jeff Fochtman, compania livrează HDD-uri Mach.2 încă din anul 2019 către peste o duzină de clienți majori. Lansarea din data de 21 mai 2021 extinde de baza de clienți potențiali pentru a include restul clienților „selectați” de către Seagate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.