Acasă Sănătate 5 LUCRURI UIMITOARE DESPRE SISTEMUL IMUNITAR

5 LUCRURI UIMITOARE DESPRE SISTEMUL IMUNITAR

1327
0
(c) swiftsciencewriting from Pixabay

Zilnic, agenți patogeni precum virusuri, bacterii, paraziți și toxine atacă celulele care constituie corpul uman.

Bacteriile și virusurile sunt foarte dăunătoare organismului. Bacteriile periculoase, precum E. coli, eliberează toxine în organism și pot provoca diferite boli, cum ar fi antraxul și ciuma neagră. Virusurile provoacă deteriorarea celulelor, conducând la diferite boli precum rujeola, gripa și răceala comună, dar și multe altele.

Bacteriile din stomac depășesc numărul total de celule din organism, raportul fiind de zece la unu. Cu toate acestea, celulele albe câștigă, de obicei, lupta împotriva agenților patogeni.

  1. Vindecarea poate fi dureroasă

Strănutul, tusea, durerea în gât și febra sunt toate mijloace de expulzare a agenților patogeni. Chiar dacă sunt neplăcute, acestea sunt necesare.

  1. Celule albe se găsesc în întreg organismul

O singură picătură de sânge conține aproximativ 375.000 de celule albe, iar sângele constituie 7% din greutatea totală a corpului.

  1. Imunitatea poate fi dobândită

Anticorpii din laptele matern oferă bebelușilor imunitate temporară împotriva bolilor la care mama este imună, împiedicând astfel producerea infecțiilor în perioada copilăriei.

  1. Acționează și în interiorul organismului

În plus față de combaterea agenților patogeni, celulele T luptă și împotriva celulelor canceroase din organism, iar unele terapii de combatere a cancerului cresc numărul de celule T.

  1. Adaptabilitate redusă

Nu se poate dezvolta imunitatea la gripă și răceală comună, deoarece virusurile sunt mutante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.