Acasă Știri CUM SĂ VOPSEȘTI OUĂLE DE PAȘTE?

CUM SĂ VOPSEȘTI OUĂLE DE PAȘTE?

155
0
(c) HOW IT WORKS

1. Fierbeți ouăle

Așezați toate ouăle pe care doriți să le decorați într-o oală și acoperiți-le complet cu apă. Atunci când apa începe să fiarbă, reduceți intensitatea focului și lăsați ouăle să fiarbă timp de aproximativ zece minute. După cele zece minute, scoateți ouăle și puneți-le în apă rece timp de câteva minute, apoi în frigider timp de o oră. În acest timp puteți pregăti materialele utilizate pentru vopsirea ouălor.

2. Amestecați vopseaua

Vărsați un plic de vopsea, care poate fi cumpărat de la majoritatea magazinelor de artizanat, într-o ceașcă cu apă sau cu oțet. De asemenea, puteți folosi o jumătate de cană de apă, o lingură de oțet și aproximativ 20 de picături de colorant alimentar. Alternativ, puteți utiliza coloranți naturali, obținuți prin fierberea legumelor, precum varza roșie (pentru obținerea ouălor albastre) și spanacul (pentru ouă verzi), dar culorile vor fi în general mai puțin intense. Pregătiți cel puțin trei căni cu vopsea de diferite culori, pentru un proces mai rapid.

3. Decorați ouăle

Dacă doriți să adăugați decorațiuni suplimentare, puteți aplica pe ouă benzi cu modele. Așezați cu grijă oul în soluția de colorat, lăsându-l în aceasta cel puțin trei minute. Scoateți oul și lăsați-l să se usuce. Puteți crea modele mai atractive prin imersarea unei jumătăți de ou într-o soluție și a celeilalte jumătăți în alta, prin folosirea unei pensule pentru a picta dungi sau prin aplicarea unei benzi pe zonele vopsite. Lăsați întotdeauna ouăle să se usuce înainte de a le scufunda într-o soluție nouă.

În afară de fierberea ouălor și adăugarea de oțet în soluția cu vopsea, decorarea ouălor depinde de imaginația persoanei care le vopsește. Experimentați cu diferite amestecuri de culori și modele. Păstrați-le la frigider până la momentul consumării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.