Acasă COVID-19 JAPONIA VA DECLARA STARE DE URGENȚĂ ÎNAINTEA JOCURILOR OLIMPICE

JAPONIA VA DECLARA STARE DE URGENȚĂ ÎNAINTEA JOCURILOR OLIMPICE

91
0
Anunțul prim-ministrului japonez Yoshihide Suga cu privire la o nouă stare de urgență, în regiunile Tokyo, Osaka, Kyoto și Hyogo. (c) PHILIP FONG/AFP via Getty Images

Japonia a declarat impunerea unei stări de urgență în marile orașe pentru a încerca să oprească o creștere a cazurilor de Covid-19, înaintea Jocurilor Olimpice.

Odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus cu trei luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Japonia a declarat stare de urgență în marile orașe, inclusiv Tokyo, Osaka și Kyoto. Această stare de urgență a fost implementată în data de 25 aprilie și se va menține până la data de 11 mai. Prin aplicarea acesteia, guvernul va impune o serie de restricții, precum interzicerea comercializării de alcool în toate localurile și închiderea multor zone de divertisment, precum cinematografele. Oamenii vor fi rugați să lucreze de acasă, dar școlile vor rămâne deschise. Restricțiile acoperă perioada de vacanță din Săptămâna de Aur, perioadă în care, de obicei, călătoresc mulți oameni.

„Dacă Jocurile Olimpice vor avea loc cu adevărat în iulie, este nevoie ca numărul de infectări să scadă drastic până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Prin urmare, guvernul trebuie să aplice restricții dure cât mai curând posibil”, a declarat pentru postul The Japan Times Haruka Sakamoto, cercetător în domeniul sănătății publice în cadrul Universității din Tokyo.

Japonia a reușit să limiteze răspândirea virusului mai mult decât multe alte țări. Până acum, țara a raportat aproximativ 550.000 de cazuri de infectări și 10.000 de decese, comparativ cu 4,4 milioane de cazuri și 130.000 de decese în Marea Britanie. În prezent, în Japonia sunt raportate zilnic aproximativ 36 de cazuri per milion de persoane, comparativ cu 37 în Marea Britanie, 200 în India, 250 în Germania și 700 în Turcia. Cu toate acestea, în ciuda impunerii unor restricții locale, după încheierea de la începutul anului 2021 a unei alte stări de urgență, noi mutații ale virusului au început să se răspândească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.