Acasă Știri CAPSULA CREW DRAGON A ANDOCAT CU SUCCES LA ISS

CAPSULA CREW DRAGON A ANDOCAT CU SUCCES LA ISS

97
0
(c) REUTERS/Thom Baur

În data de 23 aprilie 2021, capsula SpaceX Crew Dragon a fost lansată din Centrul Spațial Kennedy către Stația Spațială Internațională, fiind propulsată de o rachetă refolosită Falcon 9. Echipajul de la bordul capsulei a fost format din patru astronauții ai NASA, Agenției Spațiale Europeane (ESA) și Agenției Spațiale Japoneze JAXA.

Compania SpaceX a utilizat aceeași rachetă propulsoare, care a trimis patru astronauți pe ISS în noiembrie 2020 și aceeași capsulă care a transportat doi astronauți în timpul primului zbor SpaceX cu echipaj uman, în luna mai 2020. Reutilizarea acestora va reduce costul zborului spațial, deschizând calea către noi contracte de zbor.

Astronautul francez Thomas Pesquet este primul astronaut ESA care a călătorit cu o rachetă SpaceX pe orbita Pământului. Alături de acesta au călători alți trei astronauți: Shane Kimbrough și Megan McArthur din cadrul NASA și Akihiko Hoshide, din cadrul JAXA.

Pesquet va comanda ISS în ultima lună a misiunii sale de șase luni, în care vor fi desfășurate experimente științifice din domeniul cercetării umane, biologiei, științei materialelor și științelor mediului.

Aceasta este a treia lansare în mai puțin de un an a Programului de Echipaj Comercial al NASA, care a apelat la companii private, precum SpaceX, pentru a ajuta la sporirea capacităților de lansare a navelor spațiale din SUA, după ce a fost dependentă de Rusia timp de aproape un deceniu.

În data de 24 aprilie 2021, după o călătorie de 24 de ore, capsula Crew Dragon a andocat cu succes la ISS. Astronauții s-au alăturat echipajului existent de la bordul ISS, conducând la un număr total de 11 astronauți. După o ședere de șase luni, cei patru astronauți vor părăsi ISS în octombrie 2021, urmând a ateriza în Oceanul Atlantic, în largul coastei statului Florida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.