Acasă IT ASISTENTUL CORTANA VA FI RETRAS DE PE DISPOZITIVELE IOS ȘI ANDROID

ASISTENTUL CORTANA VA FI RETRAS DE PE DISPOZITIVELE IOS ȘI ANDROID

100
0
(c) Microsoft

În cadrul unei pagini de asistență, compania Microsoft a anunțat faptul că în curând, aplicația Microsoft Cortana nu va mai fi disponibilă pentru dispozitivele care rulează iOS și Android. Cortana concura direct cu asistenții virtuali Google Assistant și Amazon Alexa.

Anunțul companiei Microsoft a fost următorul:

„În curând vom încheia asistența pentru aplicația Cortana pe Android și iOS, deoarece Cortana își continuă evoluția ca asistent de productivitate.

Începând cu data de 31 martie 2021, conținutul Cortana creat, precum mementouri și liste, nu va mai apărea în aplicația mobilă Cortana, dar acesta va putea fi accesat în continuare prin aplicația Cortana de pe dispozitivele cu Windows. De asemenea, memento-urile, listele și sarcinile Cortana sunt sincronizate automat cu aplicația Microsoft To Do, pe care o puteți descărca gratuit pe telefon.

După data de 31 martie 2021, aplicația mobilă Cortana nu va mai avea suport.”

Acest anunț nu este o surpriză. Microsoft începuse deja să renunțe la aplicația mobilă Cortana pe anumite piețe. În plus, în urmă cu aproximativ un an, compania anunțase că multe dintre abilitățile asistentului Cortana axate pe consumatori vor dispărea.

Totuși, acesta nu este sfârșitul aplicației Cortana. Prin această decizie, Microsoft se retrage din toate domeniile în care Cortana nu putea concura cu aplicații precum Alexa, Siri și Google Assistant. Totuși, aplicația Cortana este încă puternic integrată în Microsoft 365.

În urmă cu câțiva ani, companii precum Google, Amazon, LG, Samsung, Microsoft și Apple încercat să creeze propriii asistenți virtuali. Această acțiune a fost declanșată de apariția difuzoarelor inteligente și a unor funcții implementate pe dispozitivele mobile, precum și de apariția caselor inteligente. În ultimii ani, Google și Amazon au obținut o poziție dominantă pe acest segment. De asemenea, și asistentul virtual Siri, al companiei Apple, ocupă un rol mai restrâns pe anumite dispozitive.

La fel ca și Samsung Bixby (care încă există), Cortana Microsoft pur și simplu nu a putut concura cu rivalii de pe piață. În prezent, atât asistenții Google Assistant, cât și Amazon Alexa sunt implementați într-un număr mare de produse electronice personale într-o formă sau alta. Și, deși Siri nu a avut același impact asupra întregului ecosistem, acesta are o bază masivă de instalare în ceea ce privește produsele Apple, iar statisticile de utilizare sugerează faptul că utilizatorii se bazează foarte mult pe acest asistent.

Între timp, Cortana este încă integrat (pentru moment) în Microsoft Office, asistentul putând răspunde la întrebări de bază, într-un mod similar unui chat bot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.