Acasă IT LANSAREA APLICAȚIEI STEAM LINK PE MACOS APP STORE

LANSAREA APLICAȚIEI STEAM LINK PE MACOS APP STORE

92
0
(c) Valve

Compania Valve a lansat o aplicație independentă pentru Steam Link, pe App Store, magazinul de aplicații prezent pe sistemul macOS, adăugând o nouă opțiune pentru utilizatorii de Mac, care doresc să joace jocuri pe dispozitive cu specificații inferioare.

Steam Link permite rularea de jocuri de pe un calculator, aflat la distanță, pe un dispozitiv acceptat din aceeași rețea locală. În plus, acestea pot fi jucate utilizând un controler MFI sau Steam.

Valve a oferit deja o aplicație Steam completă pentru macOS, însă aceasta are o dimensiune de 1 GB și este destul de dificilă. În schimb, aplicația Steam Link are o interfață minimalistă, care este concepută în funcție de perifericele controlerelor.

Anterior, Valve a oferit și o aplicație Steam Link pentru iOS și iPadOS, dar aceasta este pentru prima dată când compania lansează un produs software prin intermediul MacOS App Store. (spre deosebire de aplicațiile App Store, versiunea completă a Steam-ului se poate descărca de pe web).

Streaming-ul de jocuri a avut o istorie oarecum tumultuoasă pe platformele mobile Apple. Aceleași caracteristici de streaming, pe care le oferă Steam Link, erau deja posibile prin intermediul aplicației Steam pentru macOS. De asemenea, aplicația GeForce Now este disponibilă pe dispozitivele Apple, iar utilizatorii de Mac s-au bucurat mult timp de abilitatea de a juca, prin intermediul unei aplicații, o serie de jocuri dedicate pentru PlayStation.

În general, rularea de jocuri pe Mac-uri au avut urcușuri și coborâșuri de-a lungul anilor, iar, în ultima vreme, lucrurile au evoluat negativ. Trecerea companiei Apple de la standardul OpenGL la Metal a permis o performanță mult mai bună, pentru jocurile ale căror dezvoltatori s-au străduit să o susțină. Totuși, în ultimul timp s-au observat tot mai puține jocuri triplu-A care să fie compatibile cu Mac-urile.

În urma testării unor jocuri pe iOS, iPadOS și Mac-urile echipate cu procesoarele M1, care au fost lansate în anul 2020, s-au observat probleme de interfață și multe alte limitări, ceea ce a făcut ca gaming-ul pe dispozitivele Apple să fie o experiență inferioară. Drept urmare, în prezent, macOS este blocat între cele două sisteme de operare, și anume Windows și iOS.

Steam Link le permite utilizatorilor să joace jocuri moderne, de ultimă generație, chiar și pe un MacBook Air, atât timp cât în rețeaua locală există un calculator puternic, care rulează jocurile pe Windows.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.