Acasă Stil de Viață 5 MODALITĂȚI SIMPLE CARE ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚESC VIAȚA

5 MODALITĂȚI SIMPLE CARE ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚESC VIAȚA

77
0
(c) Joe Waldron

1. Cum poți să dormi mai bine noaptea?

Dacă nu poți dormi, ridică-te și fă ceva diferit. Este normal să te trezești în timpul nopții, dar majoritatea oamenilor adorm înapoi fără să-și dea seama. Dacă te-ai trezit și nu mai poți adormi, nu sta în aceeași poziție. Ridică-te și fă altceva. Este important să asociezi patul cu somnul și nu cu starea de veghe mentală.

(c) Eva Bee
  • Respectă mereu orele de dormit și orele de trezire, chiar și în weekend;
  • Stabilește-ți o rutină cu un timp consistent de dormit și de veghe. Corpul tău trebuie să știe ce ar trebui să facă și când ar trebui să o facă;
  • Nu îți compara orele de dormit cu cele ale adolescenților, deoarece ceasul biologic al acestora este diferit de cel al adulților.

2.Cum îți îngrijești pielea?

Majoritatea oamenilor nu au nevoie de produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, aceștia utilizând doar creme hidratante sau creme pentru protecție solară.

(c) Joe Waldron
  • Produsele scumpe nu sunt neapărat mai bune, însă caută-le pe cele potrivite pentru pielea ta!

Dacă ai nevoi specifice, merită să plătești puțin mai mult. De exemplu, produsele care conțin vitamina B3 sunt excelente pentru persoanele cu pete maronii pe piele, afecțiune cunoscută sub numele de „melasmă”.

  • Mănâncă sănătos și nu consuma prea mult alcool!

În cazul în care corpul tău este deshidratat, la fel va fi și pielea ta. Hidratează-te constant și urmează o dietă bazată pe alimente sănătoase. Produsele alimentare sau suplimentele care conțin vitamina C și E sunt benefice, deoarece conțin antioxidanți care previn deteriorarea provocată de radicalii liberi.

  1. Cum tratezi o răceală ușoară?
  • Consumă băuturi și supe calde!

Ceaiul de coacăze negre este excelent pentru a ușura tusea și durerile de gât. De asemenea, mierea și lămâia sunt foarte bune – cu cât sunt mai gustoase, cu atât mai bine, deoarece acest lucru ajută la producerea salivației și secreției de mucus, care lubrifiază și calmează gâtul.

Cercetările au demonstrat faptul că băuturile dulci sunt mai bune, deoarece ajută la inhibarea tusei, în comparație cu cele amare care nu ajută la fel de mult.

(c) Tom Redfern
  • Analgezicele și spray-urile decongestionante sunt la fel de bune precum produsele „all-in-one” mai scumpe.

Tot ce trebuie să faci este să iei un analgezic, precum paracetamolul sau ibuprofenul, pentru durerile în gât sau frisoane, și un spray decongestionant nazal, pentru a ameliora simptomele. Spray-ul nazal este excelent, deoarece își face efectul în câteva minute și persistă timp de 8 ore.

  1. Cum te protejezi împotriva razelor solare?
  • Chiar dacă stai la umbră, ar trebui să îți aplici pe piele cremă pentru protecție solară!

Lumina ultravioletă (UV) este dispersată în atmosferă. Când ești în aer liber, jumătate din razele UV care ajung pe pielea ta provin direct de la Soare, iar cealaltă jumătate este reprezentată de raze UV dispersate. Dacă ești la umbră, pielea ta încă este expusă la razele UV.

(c) Ori Toor
  • Produsele scumpe pentru protecție solară nu au o eficiență neapărat mai bună decât alternativele mai ieftine.

Protecțiile solare scumpe nu sunt neapărat mai bune decât cele mai ieftine. Nu plătești pentru o protecție mai bună, ci pentru estetica produsului. Este posibil ca aceste produse să aibă un miros plăcut sau să se simtă mai bine pe piele, însă totul depinde de preferințele fiecăruia.

  • Masează ușor crema pe piele!

Protecția solară funcționează prin formarea unei bariere între razele solare și celulele vii ale pielii. Nu masați energic, deoarece acest lucru deteriorează pielea și există posibilitatea să expuneți celulele vulnerabile. Crema trebuie întinsă cu grijă și lăsată să se usuce.

  1. Cum îți revii după o mahmureală?
  • În funcție de organism, unii oameni pot experimenta efecte mai accentuate ale acestei indispoziții decât alții.

Severitatea mahmurelii depinde de o mulțime de lucruri, inclusiv de greutate și de alimentația din ziua respectivă. De asemenea, genetica are un rol important.

(c) Michael Haddad
  • Cea mai bună metodă de a evita mahmureala este de a consuma alcool în cantități moderate!

Consumă alcool cu moderație. De asemenea, o masă bogată în grăsimi, înainte de a consuma alcool, poate încetini absorbția alcoolului în sânge.

  • Nu mai consuma alcool în ziua respectivă!

Nu este o idee bună să tratezi o mahmureală cu mai multă băutură. Alimentele prăjite pot ajuta la metabolizarea alcoolului. De exemplu, ouăle și slănina conțin un aminoacid, denumit cisteină, care ajută la descompunerea acetilaldehidei, un compus organic produs în urma consumul de alcool. Nu există dovezi ale faptului că exercițiile fizice pot ajuta la combaterea acestei stări de indispoziție. În schimb, poți deveni mai deshidratat, ceea ce te-ar putea face să te simți și mai rău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.