Acasă Sănătate 5 ALERGII MAI PUȚIN COMUNE

5 ALERGII MAI PUȚIN COMUNE

37
0
(c) Diana Polekhina, Unsplash

1. Alergia la bani

Uneori, la câteva zile după manipularea monedelor, este posibil ca banii să declanșeze un răspuns al corpului. Aceasta este o alergie la nichel. De asemenea, este recomandat ca persoanele care suferă de această alergie să limiteze contactul cu bijuteriile, mânerele ușilor și unele accesorii metalice.

2. Alergia la apă

Această afecțiune rară, denumită urticarie acvagenică, declanșează bolnavilor o erupție cutanată ce provoacă mâncărimi atunci când apa le atinge pielea. Deoarece apa este esențială pentru oameni și neexistând un tratament eficient, alergiile la apă pot fi calmate numai cu o serie de creme medicale.

3. Alergia la vibrații

Urticaria vibratorie este o afecțiune care produce erupții cutanate, dureri de cap și înroșirea feței unei persoane, atunci când aceasta simte o vibrație.

4. Alergia la exerciții

Deși oamenii glumesc că sunt alergici la mișcare, pentru unii este o realitate. Acest lucru variază în funcție de severitate, dar mișcarea riguroasă poate provoca anafilaxie unor persoane. În aceste cazuri, orice formă de mișcare trebuie efectuată sub supravegherea unei alte persoane, iar trusa medicală trebuie să fie mereu la îndemână.

5. Alergia la atingerea umană

Dacă aveți dermografism, reacția corpului la orice atingere umană poate fi atât de instantanee încât ați putea scrie pe piele doar cu atingerea ușoară a propriului deget. Cauza exactă nu este cunoscută și, prin urmare, nu există, până în prezent, un tratament disponibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.