Acasă IT STARLINK PROMITE INTERNET CU VITEZE DE PÂNĂ LA 300MBPS

STARLINK PROMITE INTERNET CU VITEZE DE PÂNĂ LA 300MBPS

84
0
(c) SpaceX

„În decursul anului 2021, viteza la internet în bandă largă a programului Starlink se va dubla, ajungând până la 300 Mbps”, a declarat directorul general al companiei SpaceX, Elon Musk.

De asemenea, Musk a declarat că „latența va scădea la aproximativ 20 ms, la sfârșitul acestui an”. Aceasta nu este o surpriză, deoarece reprezentanții SpaceX au promis o latență cuprinsă între 20ms și 40ms în timpul programului beta. „Ne așteptăm să atingem între 16ms și 19ms până în vara anului 2021”, au adăugat aceștia.

Se pare că îmbunătățirile privind viteza și latența vor apărea în momentul în care Starlink va trece de la versiunea beta la o disponibilitate mai largă. La începutul lunii ianuarie 2021, Starlink a permis efectuarea de pre-comenzi pentru serviciul preconizat a fi disponibil în a doua jumătate a anului 2021, deși acesta va avea o disponibilitate limitată în funcție de regiune.

Acoperire globală, dar densitate redusă

Musk a mai declarat faptul că Starlink va fi disponibil pentru „cea mai mare parte a Pământului” până la sfârșitul anului 2021 și că programul va avea o acoperire globală până în anul 2022. Dar chiar și atunci, numărul de servicii disponibile pentru utilizatori va fi limitat în fiecare regiune geografică.

Musk a adăugat că, după ce Starlink va putea fi disponibil din punct de vedere tehnic pe toată planeta, „densificarea acoperirii” va fi următorul pas al proiectului. „Este important de reținut faptul că rețeaua celulară va avea întotdeauna avantajul în zonele urbane dense. Totuși, sateliții sunt opțiunea mai bună pentru zonele cu densitate mică sau medie a populației”, a scris acesta pe Twitter.

Acest lucru este în concordanță cu declarația de anul trecut a lui Musk, conform căreia Starlink va avea o disponibilitate limitată în orașele mari, precum Los Angeles, „deoarece lățimea de bandă pe celulă nu este suficient de mare” și că „Starlink va servi clienții care locuiesc în zone mai greu accesibile”. În SUA, utilizatorii care trebuie să se bazeze în prezent pe DSL sau pe serviciul tradițional geostationar prin satelit ar putea fi beneficiarii principali ai sateliților Starlink.

SpaceX a primit o finanțare de 885,51 milioane de dolari de la Comisia Federală de Comunicații, care va fi achitată pe o perioadă de 10 ani. Finanțarea are scopul de a aduce programul Starlink în 642.925 de locuințe și firme din 35 de state. Furnizorii de servicii de internet rivali au încercat să blocheze finanțarea, susținând faptul că SpaceX nu va putea livra vitezele de descărcare de 100 Mbps și vitezele de încărcare de 20 Mbps impuse de programul FCC.

Reprezentanții companiei SpaceX au declarat pentru FCC că, în prezent, rețeaua are peste 10.000 de utilizatori în SUA și în străinătate și că aceasta oferă deja vitezele necesare și „o latență mai mică de 31 de milisecunde”. În cadrul unei alte declarații pentru FCC, reprezentanții companiei au declarat că Starlink va atinge, în cele din urmă, viteze de descărcare de 10 Gbps.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.