Acasă Stil de Viață DIETA ECHILIBRATĂ A PISICILOR

DIETA ECHILIBRATĂ A PISICILOR

98
0
(c) Chalabala/Getty Images/iStockpho

Pisicile domestice par să vâneze mai puțin atunci când dieta lor este mai bogată în proteine animale, acest lucru sugerând faptul că hrănirea pisicilor cu mai multă carne ar putea contribui la reducerea impactului acestora asupra faunei sălbatice.

În urma unui studiu, efectuat pe o perioadă de 12 săptămâni, asupra a 355 de pisici, provenite din 219 gospodării din sud-vestul Angliei, s-a constatat faptul că pisicile care au beneficiat de o dietă în care proteinele erau în mare parte derivate din carne, au adus acasă, în medie, cu 36% mai puține animale de pradă, în comparație cu cele care au beneficiat de o alimentație standard, în care o parte din proteină este derivată din plante.

„În măsura în care acest lucru este posibil, am egalat conținutul de proteine și de energie al rației alimentare”, a menționat conducătorul studiului, Robbie McDonald, din cadrul Universității din Exeter, Marea Britanie.

De asemenea, studiul a constatat faptul că prin solicitarea proprietarilor de a petreace între 5 – 10 de minute pe zi jucându-se cu animalele lor de companie folosind jucării, a condus la o vânare cu 25% mai mică a animalelor de pradă.

„Prădarea faunei sălbatice de către pisici reprezintă o problemă ecologică și socială”, a menționat McDonald. S-a estimat faptul că, în SUA, pisicile domestice ucid cel puțin 1,3 miliarde de păsări și 6,3 miliarde de mamifere mici, în fiecare an. În Noua Zeelandă, există anumite dovezi care confirmă faptul că pisicile au contribuit la declinul speciilor indigene.

„Munca noastră dezvăluie faptul că metodele non-invazive, precum mâncarea și jocul, pot schimba înclinația pisicilor de a vâna”, a adăugat McDonald. Acesta susține că este, încă, neclar ce elemente ale hranei pe bază de carne ar fi putut conduce la reducerea vânătorii.

„Unele alimente pentru pisici conțin proteine din surse de plante, precum soia, și este posibil ca, în ciuda formării unei diete complete, aceste alimente conduc la un deficit de micronutrienți pentru unele pisici, determinându-le să vâneze”, a declarat McDonald.

„În general, dieta unei pisici medii poate avea un anumit deficit, din punct de vedere nutrițional, fapt ce le determină să caute beneficii dietetice suplimentare, provenite de la pradă sălbatică”, a declarat Hannah Lockwood, din cadrul Universității din Derby, Marea Britanie. „În acest sens, este cu siguranță necesar, să continuăm cercetările privind efectele dietetice asupra prădării animalelor de dimensiuni mici.”

McDonald și echipa sa de cercetare au constatat faptul că, în timp ce 76% dintre proprietarii de pisici, care au participat la jocul cu obiecte, au raportat faptul că intenționează să continue această acțiune, cifra echivalentă fiind de doar 33% pentru proprietarii care au testat dieta pe bază de carne.

„Prin urmare, este nevoie de un efort mai mare pentru a convinge proprietarii animalelor de companie de importanța conservării animalelor vânate”, a declarat Lockwood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.