Acasă Transporturi LIVREAREA COMENZILOR CU AJUTORUL UNOR PROTOTIPURI DE CAMIOANE ELECTRICE

LIVREAREA COMENZILOR CU AJUTORUL UNOR PROTOTIPURI DE CAMIOANE ELECTRICE

67
0
(c) Amazon

La un an și jumătate după ce Amazon a anunțat că va cumpăra 100.000 de camioane electrice, pentru a-și reduce amprenta de carbon, reprezentanții companiei au declarat faptul că Amazon a început să utilizeze vehicule prototip pentru livrările din Los Angeles. Amazon va testa vehiculele timp de câteva luni înainte de a începe producția în masă a acestora, la sfârșitul anului 2021.

Amazon a plasat o comandă masivă către Rivian, un startup care a strâns investiții de miliarde de dolari pentru a construi camioane electrice. Amazon este unul dintre investitori.

Rivian a proiectat o platformă electrică de tip „skateboard” care poate fi utilizată pentru a construi o varietate mare de vehicule. Rivian își propune să înceapă livrările camionului R1T și a SUV-ului R1S la sfârșitul anului 2021.

Camioanele de livrare „last mile” reprezintă o aplicație bună pentru vehiculele electrice, deoarece acestea tind să circule pe distanțe relativ mici, oprindu-se și pornind foarte frecvent. Reprezentanții companiei Amazon au declarat faptul că noile camioane de livrare Rivian au o autonomie de 240 km. De asemenea, compania a început să pregătească clădirile pentru a găzdui noua flotă de vehicule și a instalat mii de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, în cadrul stațiilor de livrare din America de Nord și Europa.

Achiziționarea camioanelor electrice face parte din proiectul global al companiei Amazon de a produce zero emisii nete de carbon, până în anul 2040. Amazon își propune ca până în anul 2024, 80% din energia utilizată să provină din surse regenerabile, iar până în anul 2030, acest procent să ajungă la 100%. De asemenea, până în anul 2022, compania dorește să folosească 10.000 de camioane electrice de livrare. În anul 2019, Jeff Bezos, directorul general al companiei Amazon, a declarat faptul că speră să aibă toate cele 100.000 de vehicule electrice pe drumuri până în anul 2024.

Deoarece motoarele electrice sunt foarte silențioase, reglementările impun vehiculelor electrice să emită un sunet artificial atunci când acestea se deplasează la viteze mici. Oamenii care au văzut noile camioane Amazon au declarat faptul că acestea emit un sunet puternic și iritant. Totuși, acest lucru se poate schimba odată cu apariția versiunilor viitoare ale vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.