Acasă Transporturi PRIMUL AEROPORT URBAN DIN LUME PENTRU DRONE ȘI TAXIURI ZBURĂTOARE

PRIMUL AEROPORT URBAN DIN LUME PENTRU DRONE ȘI TAXIURI ZBURĂTOARE

234
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Primul aeroport urban din lume, destinat taxiurilor aeriene și dronelor electrice, a primit finanțare din partea Guvernului Britanic.

Centrul de transport, denumit Air-One, va fi deschis publicului în noiembrie 2021, ca parte a festivităților din „Orașul culturii”, Coventry. Creatorii săi, o nouă companie denumită Urban Air Port, vor folosi evenimentul cu scopul de a demonstra principiul de funcționare al aeroportului urban, bazat pe tehnologia de alimentare cu hidrogen.

În esență, aeroportul ar putea oferi un spațiu pentru încărcarea și aprovizionarea dronelor, care ar efectua livrări în toate zonele orașului. Acest lucru ar putea reduce congestionarea traficului în zonele urbane și, prin urmare, ar putea îmbunătăți calitatea aerului.

De asemenea, proiectul urmărește găzduirea avioanelor electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOLs), care ar putea transporta pasageri în centrul orașului și înapoi.

(c) BBC Science Focus Magazine

Urban Air Port își propune să tranforme aeroportul Air-One într-un punct central al unei rețele de pasaje, special destinate traficului de drone. Una dintre propunerile privind „autostrăzile cerului” fiind ruta de 15 km, dintre Coventry și Kenilworth, care se află în curs planificare.

Potrivit lui Ricky Sandhu, fondator și CEO al Urban Air Port, acest aeroport ar putea fi utilizat pentru a oferi infrastructură în zonele unde este necesar. „Menținem o comunicare constantă cu armata, care, în cazul unui dezastru natural, ar putea utiliza centrul Urban Air Port pentru a asigura o conectivitate instantanee”, a declarat acesta.

Oricât de interesant ar suna călătoria prin intermediul mașinilor zburătoare, alte metode de transport ar trebui luate în considerare mai întâi, precum aeroporturile. „Mașinile au nevoie de drumuri, trenurile de șine, avioanele de aeroporturi, iar eVTOL-urile vor avea nevoie de porturi aeriene urbane”, a explicat Sandhu.

„În urmă cu peste o sută de ani, a avut loc primul zbor comercial din lume, conducând la o lume modernă conectată. Urban Air Port va îmbunătăți conectivitatea în orașele noastre, va spori productivitatea și va ajuta Regatul Unit să preia conducerea într-o economie globală cu totul nouă și curată.”

În timp ce estimările furnizate de către NASA apreciază mobilitatea urban-aeriană, numai în SUA, la o valoare de până la 375 miliarde de lire sterline în viitorul apropiat, iar lipsa actuală de infrastructură pentru sprijinirea acestei noi tehnologii reprezintă o provocare.

Prin crearea noului punct central privind transportul aerian, compania a început să abordeze această provocare și speră să instaleze peste 200 de aeroporturi cu zero emisii la nivel global, în următorii cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.