Acasă Gadget-uri LANSAREA UNUI NOU PROCESOR DE CĂTRE QUALCOMM

LANSAREA UNUI NOU PROCESOR DE CĂTRE QUALCOMM

59
0
(c) Qualcomm

Compania Qualcomm a lansat procesorul „Snapdragon 870”, acesta având la bază modelul lor de top, lansat în anul 2020. În anul 2020, compania a lansat procesorul Snapdragon 865, acesta fiind urmat de o versiune puțin îmbunătățită, și anume Snapdragon 865+. În acest sens, Snapdragon 870 pare a fi un 865 ++.

Qualcomm are o gamă de produse foarte largă, așadar este destul dificil de obținut mai multe informații cu privire la lansarea unui SoC (System On a Chip – Sistem fixat într-un singur circuit integrat) care nu este vârf de gamă. Totuși, se pare că acest cip va fi preluat de unii dintre cei mai mari producători de dispozitive mobile Android. În cadrul unui comunicat de presă, reprezentanții companiei au declarat faptul că aceste procesoare vor „fi incluse într-o selecție de telefoane de top, de la clienți cheie, inclusiv Motorola, iQOO, OnePlus, OPPO și Xiaomi”. Totuși, adevăratul flagship al companiei este procesorul Snapdragon 888, așadar utilizarea de către Qualcomm a expresiei „de top” este una destul de ciudată.

La fel ca și modelul Snapdragon 865, acest procesor cu opt nuclee este bazat pe un proces de fabricație pe 7nm. Totuși, nucleul principal, Prime Cortex A77, este, în prezent, tactat la 3,2 GHz și este cu 3% mai rapid decât Snapdragon 865+, tactat la 3,1 GHz. Qualcomm nu a oferit informații suplimentare cu privire la celelalte nuclee, așadar se presupune că toate celelalte nuclee sunt identice cu cele de pe Snapdragon 865. Asta presupune existența a încă trei nuclee A77 tactate la 2,4 Ghz și patru nuclee A55 tactate la 1,8 Ghz. În mod similar cu modelul 865+, noul procesor va fi compatibil cu Wi-Fi 6E.

Qualcomm a declarat faptul că Snapdragon 870 nu este doar similar din punct de vedere al specificațiilor cu modelul 865, ci acest la model „a fost construit pe succesul modelelor Snapdragon 865 și 865+”, indicând faptul că nu există modificări de design. De asemenea, fișele tehnice ale modelelor 865+ și 870 sunt identice. Dacă aceste cipuri sunt identice, aceasta este o decizie ciudată, deoarece Snapdragon 865 a avut un design de tip stopgap. Acesta a fost creat pentru a oferi consumatorilor un modem 5G cât mai rapid posibil. În acest sens, modemul pentru 4G/5G a fost montat pe un cip separat. Întrucât modelul 865 a reprezentat o soluție scumpă, care avea în componență două cipuri, se presupunea că Qualcomm ar fi dorit să scape de acest design cât mai rapid posibil. În prezent, modelul 870 este singurul cip din gama modernă a companiei Qualcomm care dispune de un modem 4G/5G montat pe un cip separat. Toate procesoarele Qualcomm mai scumpe și mai ieftine decât acesta prezintă un modem 4G/5G montat în cadrul aceluiași cip. Mai mult decât atât, chiar și seria Snapdragon 4 prezintă un modem 5G, montat în cadrul aceluiași cip.

Viitorul OnePlus 9 Lite, un telefon care ar urma să apară după lansarea modelelor OnePlus 9 și 9 Pro, ar trebui să vină cu Snapdragon 865. Totuși, în prezent, există unele speculații cu privire la faptul că acesta ar putea fi dotat cu Snapdragon 870. Din punctul de vedere al marketingului, Qualcomm încearcă, probabil, să comercializeze un procesor lansat în 2021, dar care este identic cu flagship-ul lansat în anul 2020.

În ceea ce privește calendarul, reprezentanții companiei Qualcomm au declarat faptul că „dispozitivele comerciale bazate pe Snapdragon 870 sunt așteptate să fie anunțate în primul trimestru al anului 2021”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.