Acasă Știri AI NEVOIE DE O MACARA PENTRU A CONSTRUI O MACARA?

AI NEVOIE DE O MACARA PENTRU A CONSTRUI O MACARA?

226
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Dacă ați trecut vreodată pe lângă un șantier de construcție și v-ați orientat privirea către partea superioară a unei macarale, poate v-ați imaginat că a fost construită de o macara și mai mare, care la rândul său a fost realizată de una și mai înaltă, ca un set nesfârșit de păpuși matrioska. Cu toate acestea, majoritatea macaralelor se construiesc singure.

Din ce este alcătuită, de fapt, o macara?

O macara este formată dintr-o cabină, o bază și un turn lung care face legătura între cele două. Turnul este alcătuit dintr-o mulțime de secțiuni identice unite între ele, și o componentă specială denumită „cadru de alpinism”. Acest cadru, care este puțin mai lat decât restul turnului, poate împinge toate secțiunile de deasupra către partea superioară a turnului, creând un spațiu în care o nouă secțiune poate fi canelată. Procesul se repetă până când macaraua atinge înălțimea necesară.

Cocorul (eng. Crane) este cea mai înaltă pasăre din lume, având o înălțime de până la 160 cm.
© Getty Images

Cea mai înaltă macara terestră din lume are 250 de metri înălțime, poate ridica o greutate echivalentă cu cea a 1.600 de mașini simultan și este cunoscută sub numele de „Big Carl”.

Odată finalizată, cabina se află la mare distanță de sol, deci trebuie accesată prin intermediul unei scări din interiorul turnului. Odată ce manipulatorul macaralei a ajuns în cabină, acesta va coborî doar în cazul situațiilor stict necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.