Acasă IT ÎNTRERUPERILE MAJORE ALE SERVICIILOR GOOGLE

ÎNTRERUPERILE MAJORE ALE SERVICIILOR GOOGLE

85
0
(c) Google

Timp de o săptămână, compania Google a avut parte de mai multe întreruperi ale serviciilor, începând cu data de 14 decembrie 2020.

Luni, pe data de 14 decembrie, sistemul de autentificare Google a căzut timp de aproximativ o oră, odată cu acesta picând și Gmail, YouTube, Google Maps, Google Docs și majoritatea celorlalte servicii Google. Google a declarat faptul că motivul întreruperii este reprezentat de „o problemă internă de stocare”, lucru care înseamnă că Google a rămas fără spațiu de stocare.

Marți, Gmail a început să aibă probleme din nou. Tabloulul de bord al Google le-a descris-o drept „un subset semnificativ de utilizatori … cărora le-au fost afișate mesaje de eroare, latență ridicată și/sau alt comportament neașteptat”. Multe rapoarte, au descris e-mailuri respinse instantaneu. Reprezentații serviciului de e-mail rival, ProtonMail, a adăugat faptul că unele e-mailuri trimise către Gmail s-au „pierdut definitiv” și că acestea vor trebui retrimise.

În cadrul tabloului de bord Google pentru starea serviciului Gmail a fost afișat un mesaj în care era transmis faptul că toate problemele au fost rezolvate în data de 15 decembrie, chiar înainte de ora 22:00 ET, dar, o zi mai târziu, încă existau rapoarte privind întreruperea serviciului pe platforma DownDetector. În particular, păreau să aibă probleme utilizatorii care accesau Gmail prin sisteme de client terțe.

O problemă interesantă pentru sistemele automate a fost reprezentată de mesajul de eroare pe care Gmail îl afișa marți, mai exact acesta:„550-5.1.1 Contul de e-mail pe care ați încercat să îl accesați nu există”. Acesta nu era un mesaj de tipul „Gmail este temporar oprit”, ci un mesaj de eroare permanent care indică o adresă de e-mail care nu mai este în funcțiune. Multe programe de listă de corespondență și sisteme automate vor fi proactive în ceea ce privește eliminarea adreselor inexistente din baza de date, astfel încât utilizatorii afectați de problemele de pe data de 15 decembrie ar fi putut fi eliminați în mod automat din anumite liste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.