Acasă Gadget-uri REDUCEREA STOCURILOR DE PLĂCI VIDEO NVIDIA

REDUCEREA STOCURILOR DE PLĂCI VIDEO NVIDIA

320
0
(c) Sam Machkovech

În cadrul conferinței de servicii financiare digitale, Credit Suisse, directorul financiar al companiei Nvidia, Colette Kress, a abordat și a explicat, parțial, problema stocurilor reduse ale noilor plăci grafice din seria RTX 3000, precum modelul GeForce RTX 3080 și 3070.

Aceasta a confirmat faptul că lipsa plăcilor semiconductoare furnizate de către compania Samsung Foundry este un factor, așa cum mulți au speculat. De asemenea, Kress a declarat faptul că aceasta nu reprezintă singura problemă cu care se confruntă.

„Avem constrângeri de aprovizionare, iar constrângerile noastre de aprovizionare se extind dincolo de ceea ce observăm în termeni de plăci semiconductoare și siliciu, dar da, unele constrângeri se datorează și lipsei de componente. Continuăm să lucrăm pe parcursul trimestrului la oferta noastră, dar, totuși, noi suntem de părere că cererea va depăși probabil oferta în ultimul sfert al acestui an.

Kress a adăugat faptul că s-ar putea să treacă „câteva luni” înainte ca Nvidia să satisfacă cererea, dar „în acest moment, este dificil de estimat momentul în care acest lucru va avea loc”.

În anul 2020, interesul și cererea crescută în aproape toate diviziile industriei jocurilor au crescut, pe măsură ce oamenii au petrecut mai mult timp în locuințe din cauza pandemiei. Dar, în același timp, pandemia de COVID-19 a afectat liniile de aprovizionare pentru companiile de electronice. Împreună, acești doi factori au condus la multe situații în care cererea a depășit oferta în ceea ce privește plăcile video și consolele.

Chiar și la începutul pandemiei, cu mult timp înainte de lansarea seriei RTX 3000, consolele Nintendo Switch au devenit din ce în ce mai greu de găsit la comercianții din întreaga lume, deoarece Nintendo s-a străduit să țină pasul cu o creștere bruscă și neașteptată a cererii în primăvara anului 2020. Și, similar noilor plăci ale companiei Nvidia, consolele PlayStation 5 și Xbox Series X|S s-au vândut aproape instantaneu de fiecare dată când au devenit disponibile la comercianții online, producând frustrare în rândul multor potențiali cumpărători.

„Zilnic, lucrurile continuă să se îmbunătățească. Totuși, vom putea oferi mai multe informații abia înainte de sfârșitul ultimul sfert al anului”, a adăugat Kress.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.