Acasă Gadget-uri SUGESTII DE CADOURI PENTRU CEI DRAGI DE SĂRBĂTORI

SUGESTII DE CADOURI PENTRU CEI DRAGI DE SĂRBĂTORI

865
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Vă aflați în căutarea unui cadou de Crăciun pentru o persoană pasionată de știință sau tehnologie? Sigur veți găsi ceva potrivit printre aceste idei de cadouri pentru sărbători.

Crăciunul va fi destul de diferit anul acesta, deci aveți încă un motiv în plus pentru a alege cadoul perfect.

Cele mai bune cadouri pentru pasionații de tehnologie

1. Scaunul de gaming Herman Miller x Logitech G Embody

(c) BBC Science Focus Magazine

Lucrul de acasă în perioada pandemiei poate deveni obositoare, atunci când oamenii nu au un scaun ergonomic. O soluție pentru această problemă poate fi un scaun de „gaming” inovativ, precum cel produs de către Herman Miller.

2. Apple Watch SE

(c) BBC Science Focus Magazine

Dispozitivul este intuitiv și inteligent, recunoscând activitățile sportive sau recreative. De asemenea, este rezistent la apă și praf. Ceasul Apple alertează contactele de urgență sau autoritățile, în cazul în care detectează o cădere asociată cu un accident sau un puls anormal grav.

3. Încărcător wireless 3-în-1 Belkin Boost Charge Ediție Specială

(c) BBC Science Focus Magazine

Acest încărcător wireless este special conceput pentru dispozitivele Apple. Poate alimenta simultan un iPhone, Apple Watch și AirPods, având un aspect atrăgător, chiar și când nu este utilizat. Persoanele care preferă dispozitivele cu sistem de operare Android, pot opta pentru o altă gamă de încărcătoare wireless similare.

4. Lampa pentru noptieră Yeelight Staria

(c) BBC Science Focus Magazine

Acest design simplu al lămpii ascunde oferă o lumină inteligentă. Lampa în sine se poate conecta la sistemele inteligente ale casei, Alexa, Siri sau Google. Prin intermediul telefonului, lampa poate fi activată, iar luminozitatea, nivelul de căldură al acesteia sau configurarea unui temporizator pot fi reglabile.

5. Dyson Lightcycle Morph

(c) BBC Science Focus Magazine

Când zilele sunt scurte și nopțile lungi, o iluminare bună poate ajuta la menținerea unui văz sănătos. Lightcycle Morph este probabil cea mai bună lumină de lucru. Pe măsură ce lumina naturală devine slabă, becurile cu LED din interior devin mai puternice în intensitate, menținând un nivel constant de lumină ambientală.

Balamalele și articulațiile inteligente determină orientarea luminii în orice poziție, reglarea căldurii și intensității luminii pentru diferite stări ale utilizatorului, precum concentrarea sau relaxarea. Modul „sincronizat”, permite adaptarea LED-urilor din interior la orientarea dispozitivului.

6. Philips Momentum 278M1R/00

(c) BBC Science Focus Magazine

Philips include noua tehnologie „Ambiglow” în nouă gamă de monitoare pentru gaming. Tehnologia creează o aureolă de lumină în jurul monitorului, amplificând conținutul ecranului prin proiectarea culorilor acestuia către exteriorul monitorului.

În ceea ce privește un monitor desktop, această specificație nu este atât de utilă atunci când se desfășoară o activitate de serviciu, dar transformă spațiul de birou într-un joc de lumini, pe timpul nopții. În plus, afișajul este ultra-HD, HDR – ready, care prezintă un timp de răspuns rapid, este deosebit de util în jocurile cu grafică detaliată.

7. Cântarul de cafea Hario V60

(c) BBC Science Focus Magazine

Seturile de cafea Hario reprezintă o bună modalitate și ieftină de a realiza o ceașcă decentă de cafea.

Cântarul include și un temporizator, care ajustează cantitatea de cafea măcinată introdusă, sugerând timpul de prepare. Preferințele utilizatorului pot fi salvate, pentru a reproduce aceeași aromă de cafea.

8. Apple iPhone Mini 12

(c) BBC Science Focus Magazine

Modelul iPhone Mini 12 include tehnologia 5G, utilizatorii putând beneficia de creșterea uriașă a vitezei de internet.

Acesta include o carcasă din ceramică care poate oferi o protecție antișoc, de patru ori mai mare decât orice alt model de smartphone, un nou cip ultra-puternic A14 bionic și o cameră performantă, foarte bună pentru realizarea fotografiilor pe timp de noapte.

9. Lumie Halo

(c) BBC Science Focus Magazine

Odată cu trecerea la ora de iarnă, lampa Lumie Halo ar putea fi raza de soare de care ar avea nevoie o persoană. În „modul de zi”, lampa are o intensitate a luminii de 10.000 lumeni, valoare recomandată pentru atenuarea tulburării provocate de modificarea orei sezoniere. Lampa este ușor de configurat, discretă și prezintă un design atractiv.

Cele mai bune jocuri de societate științifice

10. Evolution

(c) BBC Science Focus Magazine

Scopul jucătorilor este de a oferi speciilor lor de animale trăsături specifice, astfel încât acestea să prospere într-un anumit mediu. Sistemul de punctaj se bazează pe cantitatea totală de hrană pe care o mănâncă specia respectivă, care adesea, reprezintă o măsură utilizată de biologi pentru a cuantifica succesul unei specii.

11. Pandemic

(c) BBC Science Focus Magazine

Anul 2020 nu pare a fi cel mai bun pentru a recomanda acest joc. Însă, în ciuda acestui subiect, este foarte distractiv și este antrenant atunci când este jucat prin cooperare cu alți prieteni, mai degrabă decât unul împotriva celuilalt. Scopul acestui joc este reprezentat de eliminarea a patru boli, împărtășind cunoștințele acumulate despre acestea.

12. Lovelace & Babbage

(c) BBC Science Focus Magazine

În cadrul acestui joc, utilizatorii au rolul de pionieri în domeniul informaticii din secolul al XIX-lea pentru a programa Engine Analitic (calculator mecanic, proiectat de Charles Babbage). Scopul acestuia este finalizarea sarcinilor utilizând calculatorul și abilitățile personajului din joc. Jucătorii trebuie să efectueze operații matematice, pentru a îndeplini obiectivele și a câștiga puncte. Pe măsură ce jocul continuă, vor fi descoperite operații mai complicate, care aduc puncte suplimentare.

Cele mai bune cărți pentru pasionații de știință

13. „Explaining Humans: What Science Can Teach Us about Life, Love and Relationships”

(c) BBC Science Focus Magazine

Căutând o modalitate de a-și stăpâni viața de adult, fiind diagnosticată cu tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), dar și tulburări ale spectrului autist, dr. Camilla Pang a descoperit concepte în știință care ar putea ajuta la explicarea fenomenelor sociale – modul în care frica poate deveni gestionabilă și poate fi asociată cu felul în care lumina este refractată printr-o prismă. Explicațiile științifice accesibile sunt combinate cu anecdote atractive, pentru a crea un manual al înțelegerii minții umane.

14. „Humankind: A hopeful history”

(c) BBC Science Focus Magazine

Unele relatări ale istoriei umane sunt pline de război, conflicte și disperare. În timp ce aceste povești oferă lecții pentru viitor, există o altă modalitate de a învăța din greșelile oamenilor, susține istoricul Rutger Bregman. În ciuda a ceea ce unii cred, Rutger Bregman susține faptul că oamenii sunt în mod inerent buni. Nu sunt egoiști în mod natural sau în mod fundamental răi, iar acesta oferă exemple din știință, literatură și istorie, care arată de ce ar trebui ca umanitatea să aibă speranță, chiar și în acest timp dificil.

15. „The End of Everything (Astrophysically Speaking)”

(c) BBC Science Focus Magazine

O carte despre sfârșitul lumii s-ar putea să nu atragă la început, însă această rătăcire spirituală prin cosmologie este o lectură revigorantă. Cosmologul Dr. Katie Mack explică concepte majore din științe, care dezvăluie ceea ce știm și nu știm despre Univers. De la teoria șirurilor la fizica cuantică, acesta este un ghid accesibil celor cinci moduri în care astrofizicienii cred că Universul s-ar putea sfârși.

Cele mai bune cadouri științifice pentru copii

16. Lego Star Wars Mos Eisley Cantina

(c) BBC Science Focus Magazine

Acest cadou este perfect pentru persoanele pasionate de seria Star Wars. Setul lego include 21 de minifigurine, dintre care trei nu au fost lansate niciodată. Setul însumează 3.187 de piese, care, montate, acoperă o suprafață de 52 x 58 cm. Creat pentru ceea ce Lego numește „hobbyistul cu discernământ”, acest set este strict pentru adulți, datorită complexității acestuia.

17. Mario Kart Live: Home Circuit

(c) BBC Science Focus Magazine

Mario Kart Live oferă un kit pentru a transforma podeaua sufrageriei într-un circuit de curse. Karturile pot fi controlate de la distanță, prin intermediul consolei Nintendo Switch, care oferă o vedere directă a cabinei. Tehnologia realității augmentate suprapune anumite detalii, din cadrul jocului Mario Kart, în lumea reală, precum ciuperci, scoici și banane.

18. Anatomia lui Kay

(c) BBC Science Focus Magazine

Medicul care a scris cele mai bine vândute memorii, precum „This Is Going To Hurt”, a lansat o nouă carte, care descrie „un tur al organismului”. Anatomia lui Kay reprezintă o istorie a corpului uman, răspunzând la diverse curiozități.

19. Lego Stația Spațială Internațională

(c) BBC Science Focus Magazine

În anul 2020, a fost produsă o recreație a ISS prin intermediul pieselor Lego, care a sărbătorit 20 de ani de transport al pasagerilor pe orbita joasă a Pământului. Setul de 864 piese include o navetă spațială mică, o pereche de astronauți și un suport pentru expunerea acestora.

20. Figurină Star Wars Baby Yoda

(c) BBC Science Focus Magazine

Fanii Star Wars, tineri și adulți, apreciază foarte mult acest personaj din seria tv Star Wars – The Mandalorian. Această figurină animatronică, la scară reală, este controlată de la distanță prin intermediul unui dispozitiv, amplasat la încheietura mâinii. Figurina prezintă diverse funcții și sunete, precum cele din cadrul seriei tv.

Cele mai bune cadouri tehnologice pentru iubitorii de muzică

21. Sony XB01

(c) BBC Science Focus Magazine

Construcția boxei XB01 este optimizată pentru a spori intensitatea basului, oferind sunete puternice și profunde. Există o linie de intrare și un suport USB destinat alimentării prin cablu, iar oficialii Sony susțin faptul că difuzorul poate reda muzica timp de șase ore continuu, înainte de a avea nevoie de o reîncărcare.

22. Marshall Emberton

(c) BBC Science Focus Magazine

În prezent, toate companiile din industria muzicală produc boxe portabile cu Bluetooth, însă stilul nostalgic al difuzorului Marshall Emberton, este unul dintre cele mai apreciate. Boxa este ușoară (700g), rezistentă la apă (rating IPX7) și oferă 20 de ore autonomie.

23. Sony WH-1000xm4

(c) BBC Science Focus Magazine

O pereche confortabilă de căști, care estompează zgomotul din mediul înconjurător, reprezintă cea mai bună modalitate de a asculta cele mai mici detalii ale unei melodii. Tehnologia uimitoare de anulare a zgomotului exterior, permite perceperea sunetelor profunde, calde și voluminoase, produse de cipul intern care conține, de asemenea, un DAC (convertor digital-analog) și un amplificator analog. Rezultatul final este un sunet clar, care oferă impresia unui concert live.

24. Platanul rotativ Bang & Olufsen Beogram 4000c

(c) BBC Science Focus Magazine

Compania Bang & Olufsen a modernizat unele dintre cele mai prețuite produse ale sale. Acest electrofon a fost reconstruit cu materiale și componente electronice moderne. Acesta a fost produs într-o cantitate limitată, cu un preț de achiziționare foarte ridicat.

25. Bang & Olufsen Beolit 20

(c) BBC Science Focus Magazine

Pentru ceva mai modern, produs de Bang & Olufsen, există noul Beolit 20. Cu mânerul său de coș de picnic, difuzorul este conceput pentru a fi cât mai portabil, având o autonomie de opt ore. Acesta integrează trei difuzoare și un subwoofer în interior. Boxa dispune de un suport wireless pentru alimentarea smartphone-ului.

Geacă pentru temperaturi scăzute

26. Patagonia Nano Puff

(c) BBC Science Focus Magazine

Meteorologii prezic o iarnă cu temperaturi foarte scăzute. Nano puff-ul Patagonia este unul dintre cele mai bune moduri de a ține frigul la distanță. Cea mai nouă versiune a acesteia utilizează un material izolant, 100% reciclabil. Astfel, întreaga jachetă este acum fabricată din material reciclat. Geaca este suficient de robustă pentru a proteja utilizatorii împotriva vântului și ploii, iar atunci când vremea se încălzește, aceasta poate fi împachetată până la dimensiunea unei perne de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.