Acasă Transporturi SISTEMUL DE ÎNCĂRCARE AL MAȘINILOR ELECTRICE DEZVOLTAT DE ELECTRIFY AMERICA

SISTEMUL DE ÎNCĂRCARE AL MAȘINILOR ELECTRICE DEZVOLTAT DE ELECTRIFY AMERICA

272
0
(c) Porsche

Încărcarea rapidă a unui vehicul electric, la o stație Electrify America, tocmai a devenit mult mai simplă, cel puțin pentru unele vehicule electrice. Acest lucru se datorează implementării sistemului Plug & Charge. Plug & Charge reprezintă denumirea comercială a standardului ISO 15118 care permite unei mașini electrice să comunice cu stația de încărcare și să gestioneze autentificarea și facturarea în mod automat.

Rețeaua Supercharger Tesla este unul dintre cele mai valoroase active ale companiei. În primul rând, aceasta are acoperire pe întregul teritoriu al Statelor Unite, facilitând călătoriile pe distanțe mari. De asemenea, un Supercharger este ușor de utilizat. Acesta presupune conectarea mașinii Tesla, care comunică în mod automat cu Superchargerul. Autovehiculul trimite sistemului informații cu privire la datele de identificare ale proprietarului și efectuează facturarea instant.

Încărcarea rapidă a unui autoturism non-Tesla este mai complicată, fiind necesară utilizarea unui adaptor sau a unei aplicații pe mobil, pentru ca utilizatorul să se poată conecta la stația de încărcare. Cu toate acesta, uneori aceste metode nu funcționează și este necesară contactarea furnizorului prin apelarea la numărul de telefon inscripționat pe stația de încărcare, pentru a putea porni procesul de încărcare al mașinii. Chiar și atunci când sistemul funcționează fără probleme, încă există unele dificultăți, precum ecranele tactile ale stațiilor care nu funcționează optim întotdeauna.

În plus, mai există o problemă. Standardul ISO 15118 trebuie să fie implementat atât pe stațiile de încărcare, cât și pe mașinile electrice. Vestea bună este că modelele care vor fi lansate în anul 2021, precum Porsche Taycan, Lucid Air și Ford Mustang Mach, vor fi compatibile cu standardul Plug & Charge. Se preconizează ca și alți producători de autovehicule electrice să adopte acest standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.