Acasă Transporturi PRIMUL AVION SUPERSONIC COMERCIAL DEZVOLTAT INDEPENDENT

PRIMUL AVION SUPERSONIC COMERCIAL DEZVOLTAT INDEPENDENT

3368
0
© Boom Supersonic

Compania își propune să readucă zborul supersonic comercial până în anul 2025.

Recent, compania „Boom Supersonic” a dezvăluit prototipul XB-1, în cadrul sediului său din Denver, Colorado. Aeronava este un avion supersonic la scară redusă, construit ca parte a dezvoltării privind planificarea avionului de pasageri supersonic al companiei, care urmează să fie lansat până în anul 2025.

Fuzelajul avionului XB-1, cu o lungime de 21 m lungime, a fost optimizat pentru eficiență aerodinamică de mare viteză.

© Boom Supersonic

Structura fuzelajului din carbon compozit își menține rezistența și rigiditatea, chiar și la temperaturi ridicate și la tensiuni de zbor supersonic.

© Boom Supersonic

Aripa delta echilibrează stabilitatea la viteză redusă, în timpul decolării și aterizării, cu o eficiență ridicată când se află în aer.

© Boom Supersonic

XB-1 este echipat cu trei motoare J85-15, proiectate de General electric, care îi va oferi o forță de propulsie mai mare de 50,000 N, permițând avionului să zboare la viteze supersonice.

© Boom Supersonic

Compania a declarat faptul că, XB-1 este o aeronavă experimentală pentru planificarea zborurilor comerciale ale modelului „Overture” și o etapă crucială către călătoriile supersonice în masă.

© Boom Supersonic

Frânele antiderapante ale aeronavei îi permit să aterizeze în siguranță, la viteze de până la 340 km/h.

© Boom Supersonic

Compania are deja 30 de precomenzi pentru avionul supersonic „Overture”, de la companiile aeriane din Japonia și Virgin Group.

© Boom Supersonic

Ultimul zbor comercial supersonic a fost efectuat de către Concorde, în octombrie 2003.

© Boom Supersonic

În anul 2021, XB-1 va fi supus unui program de testare a zborului, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în proporție de 100%.

© Boom Supersonic

Aeronava XB-1 își va finaliza programul de testare la sol, aflat în curs de desfășurare, înainte de a se îndrepta către Mojave, California, în anul 2021, pentru teste de zbor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.