Acasă Spațiu și Astronomie SPACEX VA TRIMITE PATRU ASTRONAUȚI PE ISS

SPACEX VA TRIMITE PATRU ASTRONAUȚI PE ISS

69
0
Membrii misiunii Crew - 1. (c) CJ GUNTHER/EPA-EFE/Shutterstock

SpaceX va trimite astronauți pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a doua oară, eveniment care transformă lansările private de echipaj uman în spațiu de la o noutate la un subiect obișnuit. Pe data de 15 noiembrie 2020, nava spațială Crew Dragon va fi lansată din cadrul Centrului Spațial din Cape Canaveral, Florida, transportată în spațiu cu o rachetă Falcon 9.

Capsula va transporta patru astronauți: trei din cadrul NASA și unul din cadrul Agenției Japoneze de Explorare Aerospațială (JAXA), reprezentând primul astronaut al unuia dintre partenerii internaționali ai NASA care a zburat cu SpaceX. Odată ajunși pe ISS, misiunea lor va dura aproximativ șase luni, înainte ca aceștia să fie transportați înapoi pe Pământ, cu nava spațială Crew Dragon.

SpaceX a transportat în spațiu doi astronauți NASA, o singură dată, în cadrul unei misiuni din luna mai 2020, denumită Demo-2. Acest eveniment a fost primul de acest fel, când o companie privată a transportat oamenii pe orbită, reprezentând în primul rând o misiune demonstrativă, menită să arate că SpaceX are capacitatea de a face acest lucru în siguranță. Această misiune, denumită Crew-1, va fi prima misiune operațională a companiei, ceea ce înseamnă că acum este complet certificată pentru a transporta pasagerii în spațiu.

„Demo-2 a reprezentat primul pas, iar acum urmează mulți alții. Primul pas poate primi toată emoția, dar mersul pe jos este partea cea mai importantă”, a declarat analista spațială Laura Forczyk.

„Misiunea Crew-1 și noua certificare a SpaceX pentru transportul de pasageri ar putea fi începutul unei noi ere a zborului spațial privat, în care lansările pe orbită vor fi mai frecvente și mai flexibile, precum și accesibile pentru mai mulți oameni”, a adăugat Forczyk.

„La început ne-am concentrat foarte mult asupra faptului dacă SpaceX ar putea să primească certificarea, iar acum ne putem concentra asupra modului în care aceasta va transforma atât stația spațială internațională, cât și viitoarele misiuni comerciale”, a declarat Forczyk. În anul 2021, SpaceX are planificate două zboruri cu echipaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.