Acasă Gadget-uri LANSAREA SISTEMULUI DE OPERARE MACOS 11 BIG SUR

LANSAREA SISTEMULUI DE OPERARE MACOS 11 BIG SUR

296
0
(c) Apple

Apple a anunțat faptul că macOS 11 Big Sur va fi lansat pe toate dispozitivele compatibile, începând cu data de 12 noiembrie 2020. Actualizarea sistemului de operare a fost anunțată pentru prima dată la conferința anuală a dezvoltatorilor companiei din luna iunie, iar de atunci a trecut prin diferite faze de testare beta. Oficialii Apple au declarat faptul că actualizarea a fost concepută pentru a maximiza performanța noului procesor M1 al companiei și că această combinație de hardware si software va face posibilă rularea aplicațiilor iOS și iPadOS în mod nativ pe Mac-urile echipate cu M1.

Big Sur introduce îmbunătățiri vizuale notabile, în ceea ce privește interfața cu utilizatorul, și multe aplicații, inclusiv un panou central de notificare asemănător cu cel de pe iOS și iPadOS. Unele îmbunătățiri ale Big Sur, cum ar fi noua versiune a Safari, au fost deja lansate, putând fi utilizate de către persoanele ce folosesc în prezent laptopuri ce rulează sistemul de operare Catalina.

De asemenea, a fost adăugată o nouă versiune a aplicației de mesagerie, care include multe caracteristici observate în actualizarea iOS de pe noile modele de iPhone, cum ar fi conversațiile fixate, răspunsuri „inline”, mențiuni și multe altele. Acum, pentru prima dată, utilizatorii pot crea memoji și pe Mac.

Între timp, aplicația „Hărți” primește o mulțime de funcții care au fost observate deja în cadrul modelelor de iPhone, inclusiv hărți de interior, ghiduri și caracteristici asemănătoare cu Google Street View, Look Around.

Odată cu apariția acestei versiuni, Apple își va completa actualizările majore anuale ale sistemului de operare. iOS, iPadOS, watchOS și tvOS au primit deja actualizări majore.

Big Sur va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Mac-uri compatibile și înlocuiește ultima actualizare majoră, macOS Catalina. De asemenea, Big Sur este prima actualizare care se numește macOS 11 mai degrabă decât macOS 10 sau Mac OS X.

Aceasta este lista de dispozitive compatibile cu Big Sur:

  • MacBook-urile Air 2013 sau mai noi;
  • MacBook-urile 2015 sau mai noi;
  • MacBook-urile Pro de la finalul anului 2013 sau mai noi;
  • MacMini-urile 2014 sau mai noi;
  • iMac-urile 2014 sau mai noi;
  • iMac-urile Pro 2017 sau mai noi;
  • Mac Pro-urile 2013 sau mai noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.