Acasă Inginerie medicală VACCINUL DEZVOLTAT DE PFIZER ÎMPOTRIVA COVID-19

VACCINUL DEZVOLTAT DE PFIZER ÎMPOTRIVA COVID-19

1603
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Compania farmaceutică Pfizer și firma de biotehnologie BioNTech susțin faptul că vaccinul împotriva coronavirusului prezintă o eficiență de peste 90% în prevenirea COVID-19, în rândul oamenilor care nu au fost infectați anterior.

Rezultatele se bazează pe prima analiză intermediară a fazei 3 a studiului și pe evaluarea a 94 de cazuri confirmate de COVID-19.

În cadrul studiului au fost înscriși 43.538 de participanți, inclusiv persoane din medii rasiale diverse, fără a le pune în pericol sănătatea, au relatat companiile. Aceștia au adăugat faptul că datele privind siguranța și eficacitatea suplimentară continuă să fie colectate.

Totuși, firmele nu au specificat vârsta participanților.

Studiul a implicat analizarea persoanele vaccinate și cele care au primit un vaccin de tip placebo. Rezultatele au indicat o rată de eficiență a vaccinului de peste 90%, la șapte zile după a doua doză. Cercetătorii susțin că acest lucru înseamnă că protecția împotriva virsului se realizează la 28 de zile de la inițierea vaccinării, care constă din două doze.

„Vom continua să colectăm date suplimentare, pănă când studiul va deveni eligibil pentru o analiză finală, planificată atunci când vor fi investigate 164 de cazuri confirmate de COVID-19. Primul set de rezultate al studiului nostru de vaccin împotriva COVID-19, din fază 3, reprezintă o dovadă credibilă a capacității vaccinului nostru de a preveni răspândirea virusului”, a declarat dr. Albert Bourla, președinte și director executiv al Pfizer.

Cercetătorii avertizează că pe măsură ce studiul continuă, procentul final al eficacității vaccinului poate varia.

„Acest lucru pare a fi un rezultat excelent din cadrul studiilor din faza 3, dar ar trebui să rămânem puțin prudenți”, a declarat dr. Michael Head, cercetător în cadrul oraganizației Global Health, Universitatea din Southampton.

Cu toate acestea, daca rezultatele finale prezintă o eficacitate de aproape 90%, în cazul populatiei de oameni în varstă și minorităților etnice, va reprezenta un rezultat excelent pentru un vaccin de primă generație.

Guvernul britanic a caracterizat rezultatele studiului ca fiind „promițătoare” și a declarat faptul că Marea Britanie va achiziționa 10 milioane de doze până la sfârșitul anului, dacă vaccinul va fi aprobat.

Marea Britanie a asigurat achiziționarea a 40 de milioane de doze de vaccin. Cu toate acestea, oamenii vor avea nevoie de două doze, o cantitate suficientă pentru întreaga populație a Marii Britanii.

Datele complete ale studiului vor fi transmise spre publicare, în revistele științifice de tip peer-review.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.