Acasă Transporturi PRIMUL TEST HYPERLOOP CU PASAGERI

PRIMUL TEST HYPERLOOP CU PASAGERI

4777
0

Doi oameni au devenit primii pasageri ai Hyperloop, o tehnologie considerată a fi viitorul transportului terestru de mare viteză.

Demonstrația și testul au avut loc în data de 8 noiembrie 2020, pe o pistă cu o lungime de 500 de metri, în deșertul Nevada, lângă Las Vegas. Magneții din interiorul tubului Hyperloop au permis deplasarea de tip „aspirație” a vehiculului, pasagerii parcurgând pista în doar 15 secunde cu o viteză de peste 160 km / h.

Deși obiectivul final este de a crea un vehicul capabil să transporte până la 28 de pasageri, la viteze de până la 1.070 km / h, primul test pentru pasageri a fost efectuat cu modelul XP-2, cu o capacitate de 2 locuri, construit special pentru acest eveniment.

„Nu vă pot spune cât de des mă întreabă lumea dacă Hyperloop este sigur. Prin intermediul testelor efectuate astăzi pentru pasageri, am răspuns cu succes la această întrebare, demonstrând faptul că Virgin Hyperloop nu numai că păstrează în siguranță pasagerii vehiculului, într-un mediu vidat, ci și că această companie are o abordare atentă a siguranței”, a declarat Walder, CEO al companiei Virgin Hyperloop.

Pasagerii vehiculului au fost Josh Giegel, Director tehnic și cofondator Virgin Hyperloop, și Sara Luchian, director al experienței pasagerilor.

Această tehnologie de transport utilizează propulsia electrică, cu levitație magnetică pasivă, creând o presiune scăzută în interiorul tubului, aproape în condiții de vid.

Deși Elon Musk, fondatorul Tesla, a inventat conceptul pentru Hyperloop, acesta a făcut public tehnologia, pentru a permite altor firme să dezvolte ideea. În lucrarea sa, scrisă în anul 2013, Musk a descris sistemul ca „o încrucișare între Concorde, o armă pe șine și o masă de hochei cu aer”.

„Hyperloop este cu mult mai mult decât tehnologia în sine. Este vorba despre ceea ce permite. Pentru mine, experiența pasagerilor reprezintă obiectivul principal. Și ce modalitate mai bună de a proiecta viitorul decât de a-l experimenta direct?”, a declarat Luchian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.