Acasă Sănătate POATE AJUTA MIEREA ÎN CAZUL ARSURILOR?

POATE AJUTA MIEREA ÎN CAZUL ARSURILOR?

266
0

În prezent, se cunoaște faptul că mierea are atât proprietăți antimicrobiene, cât și antiinflamatoare, iar în urma mai multor studii, din ultimele decenii, s-a constatat faptul că mierea poate reduce timpul de vindecare, infecția și inflamația, fiind o alternativă la tratamentele convenționale cu antiseptice în cazul rănilor.

Se cunoaște faptul că mierea stimulează producția de celule albe din sânge, acestea fiind cele care declanșează procesul de reparare și regenerare a țesuturilor. De asemenea, mierea este acidă, deci scade pH-ul unei plăgi, ceea ce împiedică creșterea bacteriană și accelerează vindecarea.Totodată, conținutul ridicat de zahăr al mierii provoacă deshidratarea bacteriilor, în timp ce antioxidanții din aceasta contribuie la reducerea inflamației.

În prezent, medicii folosesc în continuare pansamente cu miere pentru tratarea rănilor, inclusiv a arsurilor. Cu toate acestea, nu este recomandată utilizarea mierii obișnuite înainte de a consultarea de către medic. Mierea medicală este sterilizată, în timp ce mierea standard conține microbi, care ar putea pătrunde în rană și ar putea provoca complicații.

În cazul arsurilor este recomandată acționarea asupra zonei afectate cu un jet de apă rece, timp de cel puțin 10 minute, apoi utilizarea unui gel în acea zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.