Acasă Transporturi TESTAREA AUTOVEHICULELOR AUTONOME ÎN OXFORD

TESTAREA AUTOVEHICULELOR AUTONOME ÎN OXFORD

122
0

În prezent, are loc testarea a 6 mașini care circulă în mod autonom pe o rută de 15 kilometri, între gara principală a orașului și gara Oxford Parkway.

Aceste vehicule sunt echipate cu tehnologie autonomă de nivel 4, ceea ce înseamnă că sunt capabile să îndeplinească toate funcțiile șoferului, în ceea ce privește condusul în anumite condiții. Cu toate acestea, în timpul testelor, în fiecare vehicul este prezent un șofer pregătit să preia controlul, în cazul unei probleme.

Proiectul Endeavour, susținut de guvern, este condus de compania Oxbotica din Oxford.

În anul 2021 acesta va fi extins, pentru a include orașul Greenwich în sud-estul Londrei și un al treilea oraș încă neconfirmat.

„Proiectul Endeavor reprezintă prima demonstrație a vehiculelor autonome, care va fi desfășurat în mai multe orașe din Marea Britanie. Acesta își propune să creeze un model flexibil, scalabil, care va face ca implementarea pe scară largă a vehiculelor autonome să fie mai rapidă, mai ușoară și mai eficientă, menținând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță”, a declarat Graeme Smith, vicepreședinte senior pentru afaceri externe al companiei Oxbotica.

„Acest proiect nu presupune doar simpla implementare a tehnologiei, ci și pregătirea orașelor și autorităților, în ceea ce privește vehiculele autonome. Este nevoie de o modalitate de implementare a acestora, în așa fel încât să ajute la o circulație mai bună și la o minimizare a aglomerărilor.”

„Orașele și satele din Marea Britanie diferă foarte mult, fiecare având propriile particularități, de la designul rutier la planificarea urbană.”

„Proiectul este testat în trei mari orașe din Marea Britanie, astfel încât să putem proiecta un serviciu de vehicule autonome, care poate aborda toate situațiile ce pot apărea în traficul urban, și să creăm un sistem care să poată fi aplicat în diverse locații din Marea Britanie și nu numai.”

Proiectul Endeavor se va desfășura până în toamna anului 2021.

În luna august 2020, Departamentul pentru Transporturi a anunțat o ședință cu privire la propunerile în ceea ce privește legalizarea condusului autonom pe drumurile din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.