Acasă Transporturi CONSTRUCTORUL DE FORMULA 1, WILLIAMS, DEZVOLTĂ TROTINETE ELECTRICE

CONSTRUCTORUL DE FORMULA 1, WILLIAMS, DEZVOLTĂ TROTINETE ELECTRICE

80
0

Trotinetele electrice, în stil Tron, vor participa în cadrul Campionatului de Trotinete Electrice (eSC), un eveniment lansat de către o echipă formată din pasionați ai sporturilor cu motor. Printre aceștia se numără și campionul de Formula E, Lucas di Grassi, dar și fostul pilot de Formula 1, Alex Wurz. Detaliile nu sunt încă finalizate, însă grupul susține faptul că evenimentul va fi lansat în anul 2021.

Prin intermediul noului contract, compania Williams Advanced Engineering (WAE) va dezvolta și furniza șasiul pentru eSkootr, sistemul de baterii și sistemul de propulsie pentru primele două sezoane ale eSC.

„Explorarea, în continuare, a noului sector de curse cu eSkootr și eSC, ne oferă o oportunitate de a rafina materialele, ergonomia și sistemele necesare, pentru desfășurare acestora la nivel de micromobilitate.”

Acest campionat a fost conceput pentru a „susține politicile progresive ale micromobilității și ca o platformă de sprijin, care promovează o mobilitate mai inteligentă, mai curată și mai sigură în orașele noastre”, au declarat fondatorii companiei.

Compania WAE a început deja dezvoltarea unui prototip de trotinetă electrică de înaltă performanță, despre care consideră faptul că va fi capabilă să atingă viteze mai mari de 100 km / h și să accelereze mai rapid decât majoritatea autovehiculelor rutiere.

WAE va continua să-și testeze designul trotinetei electrice, într-o serie de circuite de curse de micromobilitate, nou dezvoltate, înainte de a furniza tuturor participanților modelele finite.

© Campionatul eSkootr

„Nu vă înșelați, acesta este un model foarte performant: unele dintre specificațiile de virare și accelerație, pe care le-am simulat, sunt într-adevăr destul de extreme. Este ca și cum nimic nu s-a mai întâlnit până acum”, a menționat Wight.

„Este clar că micromobilitatea va juca un rol important în viața urbană, a milioane de oameni, iar eSC oferă o oportunitate fantastică producătorilor, de a dezvolta și prezenta o nouă tehnologie, înainte de a fi introdusă pe piață.”

Alte 3 evenimente de curse, cu vehicule complet electrice

1. Extreme E

© Extreme E

În anul 2021, această serie de curse off-road, cu vehicule complet electrice, va parcurge cele mai îndepărtate locuri ale planetei, răspândind conștientizarea schimbărilor climatice. Lewis Hamilton și-a lansat propria echipă care va participa la această cursă.

2. Trofeul Andros

© Bruno Bade

Această competiție, are ambiții mari, precum organizarea curselor cu mașini electrice, pe gheață. În Scandinavia, acest eveniment reprezintă un sport popular, pentru care mașinile electrice noi sunt achiziționate mai rapid decât oriunde în lume.

3. MotoE

© Getty Images

După un început nefavorabil (un incendiu a ars toate motocicletele, din cauza scurtcircuitului unui încărcător), acest nou eveniment a ieșit la iveală în anul 2020, pentru a deveni echivalentul evenimentului Formula E, dar cu motociclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.