Acasă Inginerie medicală APLICAȚIA DE TESTARE A URINEI LA DOMICILIU

APLICAȚIA DE TESTARE A URINEI LA DOMICILIU

2384
0

Cercetătorii din cadrul Universității London South Bank evaluează aplicația și kitul de testare la domiciliu.

În cadrul unei universități din Londra este evaluată o aplicație pentru smartphone-uri, special concepută pentru a efectua teste de urină la domiciliu, cu scopul de a depista primele semne ale apariției bolilor renale și ale diabetului.

Acest kit, dezvoltat de către firma de tehnologie „Healthy.io”, utilizează o aplicație pentru a îndruma utilizatorii, prin efectuarea unui test de urină la domiciliu, înainte de a partaja rapid rezultatele cu medicul de familie al pacientului.

Testul în sine poate detecta nivelurile anormale de proteine din urină, care poate fi utilizat pentru a identifica persoanele cu risc de agravare a problemelor renale. Acesta implică un băț subțire (dipstick), din plastic, ce prezintă benzi de substanțe chimice, care este plasat în urină pentru a detecta eventualele anomalii. Benziile își schimbă culoarea dacă nivelurile de proteine sunt anormale, urmând ca utilizatorii să realizeze o fotografie a dipstick-ului în aplicație, care este utilizată pentru a analiza starea acestora.

În prezent, viabilitatea sistemului este evaluată de către experții din cadrul Școlii de Sănătate și Asistență Socială a Universității South Bank, din Londra (LSBU). Un studiu de fezabilitate se desfășoară în parteneriat cu Tower Hamlets – Clinical Commissioning Group (CCG), din estul Londrei.

Profesorul Nicola Thomas, conducătorul echipei de cercetare LSBU, a declarat faptul că „aproximativ 30% dintre persoanele care suferă de diabet zaharat, prezintă un anumit grad de afecțiune renală”.

„Anterior, un audit național a arătat faptul că rata de testare a urinei în Marea Britanie, în cazul celor care suferă de diabet zaharat, este de doar 68 %, însă variază destul de mult. Aceste rate de detecție sunt relativ scăzute și necesită îmbunătățiri.

„Am realizat pasul inițial de lansare a aplicației telefonice, în cadrul London Borough of Tower Hamlets, unde 40% dintre rezidenți sunt din Asia de Sud și care sunt mai susceptibili riscului de apariție, atât a diabetului, cât și a bolilor renale.

„În cazul în care acest studiu se va dovedi fezabil în cadrul Tower Hamlets, vom analiza rezultatele împreună cu CCG, în vederea implementării acestuia în alte zone din Marea Britanie.”

Aplicația utilizează instrucțiuni audio pentru a ghida pacienții asupra modului de efectuare a testului, ca parte a eforturilor de a face procesul cât mai accesibil pentru utilizatori.

„Sunt încântat de faptul că majoritatea cabinetelor medicale din estul Londrei, lucrează în parteneriat cu LSBU în cadrul acestui proiect inovator, care va economisi timp, va îmbunătăți experiența pacientului și, cel mai important, va identifica persoanele care sunt expuse riscului de apariție a bolilor renale progresive”, a declarat dr. Osman Bhatti, din cadrul Tower Hamlets Clinical Commissioning Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.