Acasă Gadget-uri CELE MAI BUNE CUPTOARE PENTRU PIZZA

CELE MAI BUNE CUPTOARE PENTRU PIZZA

777
0

Până de curând, activitatea unui pizzar era limitată de temperatura standard a cuptoarelor, cu valori de 450 °C. În prezent, cuptoarele portabile pentru pizza pot ajunge la temperaturi de până la 900°C, temperatura perfectă pentru a face o pizza în stil napoletan, în doar câteva minute. Unele dintre cele mai bune cuptoare se regăsesc în lista de mai jos.

Cel mai bun cuptor de pizza- Ooni Pro

Ooni Pro este cel mai mare și mai versatil cuptor pentru pizza. Cu ajutorul acestuia se poate produce pizza cu diametre de până la 40 de centimetri. De asemenea, cuptorul poate fi alimentat cu trei surse de combustibil: lemn, propan sau peleți. În timp ce majoritatea cuptoarelor utilizează straturi de izolație dense și grele pentru a reține căldura, Ooni folosește fibre ceramice și oțel inoxidabil, materiale subțiri și ușoare. Acesta este ușor de asamblat și suficient de atrăgător pentru a servi drept element central al curții casei. Totuși, are o greutate destul de mare și poate fi incomod când este transportat.

Cel mai bun cuptor pentru începători-Ooni Koda Pizza Oven

Cu o greutate de doar 9,3 kilograme, Ooni Koda Pizza Oven este ușor și portabil. Carcasa din oțel subțire, izolează suficient de bine încât acesta să nu se încălzeazscă la exterior, chiar și atunci când în interior este aprins focul. Montarea acestuia presupune doar glisarea pietrei de copt și înșurubarea rezervorul de propan. Ușa este îndeajuns de mare încât să poată fi introdusă o pizza, cu un diametru de 30 cm, cât și o tigaie din fontă de 25 cm. Cu toate acestea, spre deosebire de modelul Pro, acest cuptor nu este proiectat să fie depozitat afară.

Cel mai bun cuptor de buget, alimentat cu lemne- Ooni Fyra

Ooni’s Fyra este perfect pentru un pizzar, care dorește să experimenteze coacerea cu diferite tipuri de lemn, precum stejarul sau cireșul. La fel ca toate cuptoarele Ooni, acesta este surprinzător de mic și ușor de asamblat, cântărind în jur de 10 kilograme. Acesta poate ajunge la temperaturi de 900°C în aproximativ 20 de minute, deși este recomandată o preîncălzire timp de o oră pentru ca piatra să se încălzească corespunzător.

Cel mai bun cuptor pentru blaturi- Breville Smart Oven Pizzaiolo

Acesta are în dotare trei elemente de încălzire (unul sub piatră de pizza, două în partea de sus), un scut de căldură interior optimizat și doi senzori de temperatură ce asigură o coacere corespunzătoare. Cuptorul izolează suficient de bine și ocupă același spațiu ca și un cuptor microunde. Nu este la fel de interesant ca un cuptor în aer liber, dar este mult mai convenabil, mai ales pentru cei care nu au o curte unde să poată folosi un cuptor tradițional.

Cel mai bun cuptor pentru camping-BioLite BaseCamp

BaseCamp-ul BioLite este extrem de eficient, fiind un cuptor alimentat cu lemne. Deși atinge temperaturi de doar 250°C, este suficient pentru a găti o pizza congelată. De asemenea, poate fi folosit pentru a face pâine prăjită la micul dejun și pentru a încărca telefonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.