Acasă COVID-19 INDIA ESTE PE CALE SĂ ÎNREGISTREZE CEL MAI MARE NUMAR DE CAZURI...

INDIA ESTE PE CALE SĂ ÎNREGISTREZE CEL MAI MARE NUMAR DE CAZURI COVID-19 LA NIVEL GLOBAL

217
0

India se află pe cale de a depăși SUA, în ceea ce privește țara cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, la nivel mondial. Având peste 5,56 de milioane de cazuri înregistrate, India a stabilit un nou record pe data de 16 Septembrie 2020, înregistrând 97.859 de cazuri zilnice. Au fost necesare doar 11 zile pentru ca numărul total de cazuri, până în prezent, să crească de la 4 la 5 milioane, și probabil va fi doar o chestiune de timp ca India să depășească SUA, în care au fost înregistrate aproximativ 6,85 milioane de cazuri.

Cu toate acestea, având în vedere faptul că populația Indiei este de aproximativ 1.38 de miliarde de locuitori, numărul cazurilor înregistrate este relativ scăzut. De exemplu, pe data de 22 septembrie, media înregistrată a cazurilor confirmate zilnic în SUA, în decursul a șapte zile, a fost de 131 de cazuri la un milion de persoane, comparativ cu 65 de cazuri la un milion, în India. De asemenea, în prezent sunt confirmate aproximativ 89.000 de decese în India, un număr mult mai mic decât în SUA, care se apropie de 200.000.

Cazurile înregistrate au crescut odată cu decizia Indiei de a reduce restricțiile măsurilor de izolare națională, în luna mai, iar majoritatea locuitorilor sunt îngrijorați de faptul că răspândirea virusului în zonele rurale va crește numărul de cazuri și decese. Două treimi din populație locuiește în regiuni rurale, însă disponibilitatea paturilor din spitale acoperă doar o treime din aceasta.

Srinath Reddy, președintele Fundației pentru Sănătate Publică din India, a declarat faptul că „va trebui să ne pregătim serviciile pentru a preveni răspândirea virusului în zonele rurale”.

Chiar și state precum Kerala, care au fost apreciate la nivel mondial pentru gestionarea răspândirii virusului, încă din primele luni ale pandemiei, în prezent, înregistrează o creștere a numărului de cazuri confirmate.

O mare parte din această creștere este atribuită lucrătorilor migranți, care se întorc în statele lor de origine, deoarece restricțiile au fost ameliorate. „În acest sens, virusul a devenit dificil de controlat”, a menționat Reddy.

În data de 14 septembrie 2020, ministrul sănătății din India, Harsh Valdhan, a declarat faptul că se efectuează zilnic peste un milion de teste. „De asemenea, va trebui să stimulăm sistemele de îngrijire a sănătății și să îmbunătățim conexiunile cu comunitățile locale.”

Există un motiv de îngrijorare în ceea ce privește testarea, deoarece multe dintre cazuri nu sunt depistate. Cercetările publicate la începutul acestei luni de către Consiliul Indian de Cercetare Medicală, au analizat prevalența anticorpilor asupra populației. Aceasta a sugerat faptul că 0,73% dintre adulții din India au fost infectați până la începutul lunii mai, ajungând la 6,4 milioane de persoane.

În ciuda numărului tot mai mare de cazuri, este puțin probabil ca India să impună noi restricții. Economia țării a scăzut cu aproximativ 23,9% în timpul trimestrului aprilie-iunie, reprezentând cel mai mare declin din 1996 până în prezent.

În data de 21 septembrie, Taj Mahalul și-a redeschis porțile pentru turiști, după o perioadă de șase luni în care accesul a fost restricționat, acest lucru fiind una dintre măsurile luate de guvern pentru relansarea economiei, împreună cu deschiderea granițelor de stat, a zborurilor interne, a mall-urilor și a sălilor de sport.

Aceste măsuri adoptate transmit un mesaj eronat și anume, că „ce a fost mai rău a trecut”, a menționat Reddy. „Numai în momentul în care rata zilnică a mortalității scade constant timp de 10 zile, putem fi siguri că epidemia se află în scădere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.