Acasă Stil de Viață CUM SĂ CREEZI UN SPAȚIU POTRIVIT PENTRU A FACE YOGA LA TINE...

CUM SĂ CREEZI UN SPAȚIU POTRIVIT PENTRU A FACE YOGA LA TINE ACASĂ?

177
0

Indiferent dacă sunteți sau nu un practicant al exercițiilor yoga sau pur și simplu doriți să începeți această practică, iată toate echipamentele de care aveți nevoie pentru a vă ajuta în acest sens.

Pentru o practică care implică îndoirea corpului în diferite direcții, ați crede că ar fi mai ușor să vă folosiți de spațiile mici ale casei. Dar, exercițiile yoga, precum meditația, sunt dificil de realizat atunci când nu aveți o cameră pregătită pentru această practică. Am discutat cu Jessamyn Stanley, fondatorul companiei The Underbelly și autorul cărții Every Body Yoga, pentru sfaturi despre cum să începeți să vă transformați casa într-un studio de yoga.

(c) LULULEMON

„Nu este o idee bună să cheltuiți mulți bani. Dacă sunteți începător al practicării exercițiilor yoga, cumpărați o saltea sau un covor ieftin, din orice magazin. Te va forța să fii mai conștient de poziționarea corpului tău pentru a nu aluneca. Uneori, dacă începeți exercițiile cu o saltea foarte bună, nu veți învăța toate lucrurile fundamentale, precum strategiile de îndoire a corpului, acestea fiind cu adevărat necesare pentru a avea o practică fizică mai avansată”, spune Stanley. ,,Odată ce începeți să înțelegeți principiile yoga, ar trebui să achiziționați o saltea mai bună”, continuă ea. Aceasta preferă salteaua Lululemon Reversible, în valoare de 78 de dolari, fiind la limita inferioară a prețurilor saltelelor mai bune. Dacă doriți ceea ce ea numește covorașul perfect, achiziționați salteaua Jade Yoga Fusion, în valoare de 135 de dolari. ,,Indiferent de saltea, vei transpira în timpul exercițiilor, așa că este bine ca întotdeauna să ai un prosop la îndemână.” Stanley nu crede că prosoapele de yoga merită să fie folosite în timpul acestei practici. ,,Folosește un prosop de baie, de preferință unul care a fost spălat de câteva ori, deoarece un prosop nou va fi mai alunecos”, spune ea.

Decorați-vă spațiul

(c) MUJI

În afară de a avea suficient spațiu în jurul covorașului, astfel încât să nu vă incomodeze mobilierele din apropiere, un spațiu de yoga trebuie să fie primitor, chiar dacă este un antrenament temporar, practicat pe podeaua livingului. Încercați să folosiți același spațiu pentru a practica yoga. Este nevoie să vă familiarizați cu o anumită parte a locuinței, deoarece locul dumneavoastră de yoga vă poate ajuta să vă limpeziți gândurile atunci când terminați serviciul în ziua respectivă și să ignorați alte distrageri de la alegerea locului de desfășurare a practicii.

În afară de aceste sfaturi, toată personalizarea este opțională. Acesta este cel mai ușor pas, pentru că atâta timp cât nimic nu vă stă în cale sau nu vă distrage, este ceva drăguț de realizat. Nu neglijați mirosul din camera în care faceți exercițiile, deoarece ajută la o concentrare mai bună. Folosiți lumânări, ardeți tămâie sau utilizați uleiuri aromatizate. În mod special, lavanda și salvia sunt recunoscute pentru efectele lor relaxante. Adăugarea plantelor de casă în cameră este una dintre modalitățile preferate a lui Stanley de a decora un spațiu de yoga. ,,Puteți adăuga tot ceea ce vă ajută să vă relaxați și să aveți o stare de spirit care să vă permită să vă concentrați asupra exercițiilor de yoga. Printre acestea, puteți opta pentru cristale, clopote de meditație sau cărți de tarot, fixate pe pereți. Dacă aveți vecini gălăgioși, colegii de cameră sau zgomotul străzii vă împiedică să vă concentrați, cumpărați un sistem audio pentru a acoperi sunetele deranjante. LectroFan Classic este preferatul nostru, deoarece are 10 sunete de ventilator diferite și încă 10 varietăți de zgomot. Chiar și tăcerea poate fi asurzitoare uneori, așa că ar putea fi la îndemână dacă aveți nevoie de zgomot de fond, pentru a vă concentra asupra practicii yoga.

(c) GAIAM

Cumpărați cel puțin două cărămizi de yoga. Vor fi momente în care, oricât de bună ar fi formă dumneavoastră fizică, veți dori ca brațele să fie ceva mai lungi pentru a reuși să realizați anumite exerciții, acesta fiind un moment în care veți simți cât de utile pot fi cărămizile de yoga. În situațiile în care trebuie să vă fixați o mână pe podea, dar nu ești suficient de flexibilă pentru a ajunge până jos, cărămida vă va permite să te apleci, astfel încât să puteți realiza postura respectivă. De asemenea, puteți utiliza cărămizile yoga și în alte moduri, cum ar fi ridicarea pelvisului sau sprijinirea capului în alte poziții. ,,Nu este vorba de asistarea practicii, ci despre aprofundarea practicii”, spune Stanley. Totodată, puteți folosi perne mari pentru a vă sprijinii în diferite poziții, în care nu doriți să folosiți o cărămidă dură, iar curelele vă pot ajuta să vă atingeți picioarele în poziții în care aveți nevoie de mai multă flexibilitate.

Ca și în cazul covorașului și al prosopului, dacă doriți să economisiți bani, puteți folosi lucruri pe care le aveți deja în casă, atâta timp cât sunteți încă un începător al practicii de yoga. Vă puteți crea singuri cutii de carton, pentru a înlocui cărămizile de yoga. Folosiți cărți sau o pernă de canapea. Stanley a folosit un coș de gunoi în loc de cărămizi yoga, precum și lesa câinelui, în loc de curea de yoga. ,,Chiar nu trebuie să cumpărați lucruri pentru a practica yoga”, spune ea, deși odată ce începeți să improvizați anumite articole din echipament, veți începe să vă dați seama de importanța articolelor fabricate pentru yoga.

Purtați hainele potrivite

(c) LULULEMON

„Ar trebui să practicați cât mai mult timp yoga, fără haine pe dumneavoastră”, spune Stanley. Așadar, dacă vă simțiți confortabil să practicați yoga fără haine, faceți asta. Dacă nu puteți, pentru că locuiți în casa cu alte persoane sau pur și simplu nu vă place această idee, atunci folosiți lenjerie intimă. Doriți însă să vă cumpărați haine pentru asta? Pantalonii de yoga mai strânși vă permit să fiți mai conștienți de poziționarea corpului dumneavoastră și mai puțin preocupați de hainele suplimentare care vă deranjează.

În ceea ce privește articolele de yoga pentru bărbați, există mai puține opțiuni decât pentru femei. O mare parte din ceea ce este oferit bărbaților este mai greu de potrivit, din cauza mărimilor mai mari ale articolelor vestimentare. Se spune că este ușor să folosești doar un tricou din garderobă, care să funcționeze pentru yoga, însă ați putea totuși să vă cumpărați unul confecționat dintr-un material care să vă permită o flexibilitate mai bună. Hainele de yoga sunt scumpe, dar nu trebuie să cheltuiți foarte mulți bani pentru asta. Compania Uniqlo pune la dispoziția clienților pantaloni la prețuri accesibile, jambiere pentru femei și colanți pentru bărbați, care vor funcționa foarte bine pentru yoga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.