Acasă Stil de Viață ALIMENTAȚIA OAMENILOR ȘI SCHIMBAREA CLIMATICĂ

ALIMENTAȚIA OAMENILOR ȘI SCHIMBAREA CLIMATICĂ

71
0

Potrivit oamenilor de știință, oamenii ar trebui să își schimbe obiceiurile alimentare având în vedere scăderea stocurilor de pește.

Un studiu avertizează că felurile de mâncare populare, cum ar fi codul și cartofii prăjiți, ar putea fi amenințate și ar dispărea din meniurile britanice, din cauza schimbărilor climatice.

Cercetătorii au analizat efectele asupra stocurilor de pescuit din sud-vestul Angliei, susținând că familiile ar trebui să-și schimbe alimentația pentru a salva speciile de pește amenințate.

În ultimii 40 de ani, Marea Celtică, Canalul Mânecii și sudul Mării Nordului au cunoscut o încălzire semnificativă și se preconizează că temperatura mărilor va crește în continuare.

Estimările realizate pentru anul 2090, obținute cu ajutorul unui calcul, arată creșteri ale abundenței speciilor adaptate la un mediu mai cald, cum ar fi barbunul, peștele Dover, peștele John Dory, peștele plat limanda-limbă-de-mare și scăderi ale speciilor adaptate la un mediu mai rece, precum codul, peștele pescar Lophius și megrimul.

Studiul, publicat în Journal of Applied Ecology, a implicat cercetători din cadrul Universităților din Exeter și Bristol, Centrul pentru Știința Mediului, Științele Pisciculturii și Acvaculturii, precum și Serviciul de Meteorologie Met.

Aceștia susțin că populațiile speciilor de pește în scădere pot avea nevoie de ajutor și că acestea vor avea efecte asupra ecosistemului global.

„Rezultatele noastre arată faptul că, în viitor, schimbările climatice vor continua să afecteze stocurile de pește din această regiune marină, prezentând atât riscuri potențiale, cât și anumite oportunități pentru pescari”, a declarat Dr. Katherine Maltby, autorul principal care a întreprins cercetările, în timp ce se afla la Cefas.

„Consumatorii pot ajuta pescarii să profite de aceste posibilități de pescuit, prin căutarea altor specii de pește.”

Coautorul Louise Rutterford, din cadrul Universității din Exeter, a declarat: „Știm, din colaborarea cu pescarii, că speciile de pește din ape mai calde, sunt capturate într-un număr mai mare”.

„Reunirea experiențelor lor de pescari cu studii precum ale noastre va ajuta la luarea deciziilor viitoare de gestionare, care permit exploatarea durabilă în timp și vor sprijini adaptarea pescarilor la capturarea de noi specii de pește.” Philip Evans, din cadrul grupului de campanii Greenpeace UK, a declarat: „Oceanele noastre se schimbă într-un ritm fără precedent. Deja observăm impacturile tangibile ale oceanelor mai calde aici, în Marea Britanie”.

„Avem nevoie de o rețea coerentă de sanctuare oceanice, care să protejeze cel puțin 30% dintre oceanele noastre, pentru a oferi spațiului de viață marin prosperitate, protejând depozitele vitale de carbon.”

„De asemenea, trebuie să reducem urgent emisiile poluante și să ne bazăm pe combustibilii fosili, pentru a ne ajuta să abordăm situația climatică urgentă, direct de la sursă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.