Acasă Planeta Pământ TEMPERATURILE RECORD PUN ÎN PERICOL SĂNĂTATEA UMANĂ

TEMPERATURILE RECORD PUN ÎN PERICOL SĂNĂTATEA UMANĂ

73
0

Experții au avertizat că va avea loc o schimbare a climatului datorită temperaturilor din timpul ultimelor veri.

Pe data de 31 iulie, în Marea Britanie, s-a înregistrat o temperatură de 37,8 ° C, fiind una dintre cele mai ridicate temperaturi din istoria țării. O săptămână mai târziu, vineri 7 august, în sud-estul Angliei s-au înregistrat temperaturi în creștere, de până la 36 °,reprezentând cele mai mari valori din luna august, din ultimii 17 ani.

Dr. Michael Byrne, lector în domeniul științele pământului și al mediului, din cadrul Universității din St. Andrews, a avertizat că două valori record ale temperaturilor, înregistrate într-o perioadă de timp așa de scurtă, sunt „neobișnuite”.

„Nu este surprinzător, având în vedere că schimbările climatice pot fi deja observate,iar acest fenomen este accelerat”, a declarat personalul de la agenția de știri PA.

„Depășirea recordurilor de temperatură, de la an la an, va continua să se întâmple dacă nu luăm măsuri drastice împotriva schimbărilor climatice, aceasta este o certitudine.”

Pe data de 31 iulie 2020, serviciul de meteorologie, Met Office, a dezvăluit în ultimul său raport, care are ca subiect principal climatul Marii Britanii, faptul că temperaturile din ultimul deceniu au fost, în medie, cu 0,9°C mai mari decât perioada cuprinsă între anii 1961-1990, 2019 fiind cu 1,1°C peste media dintre 1961 -1990.

Între anii 1850-1900, începând cu perioada preindustrială, s-a constatat că temperatura suprafeței pământului a crescut cu 1°C.

Dr. Byrne a spus că, deși 1°C poate să nu pară dramatic, există o variație mare de temperaturi, în funcție de regiune.

„Solul s-a încălzit cu 1°C. Credem că, în 50-100 de ani, vom constata o încălzire de 2-3°C a suprafeței planetei, mai mult pe uscat și în zona Arctică, ceea ce va conduce la efecte negative uriașe pentru sănătatea oamenilor.„Unele zone din Orientul Mijlociu nu vor mai fi locuibile, ceea ce mi se pare îngrozitor”, a declarat Dr. Byrne.

Potrivit Met Office, cei mai calzi 10 ani din istoria Marii Britanie au avut loc începând cu anul 2002. În anul 2019, pe data de 25 iulie, în Grădina Botanică din Cambridge s-a înregistrat cea mai călduroasă zi, cu o temperatură de 38,7 ° C.

Dr. Byrne a vorbit despre valul de căldură din 2003, care a provocat aproape 15.000 de decese în Franța, cele mai multe fiind persoane în vârstă, și 2.000 de decese în Marea Britanie.

„Pentru o lungă perioadă de timp, am observat că schimbările climatice vor deveni o problemă globală, dar părea un concept abstract”, a declarat Bryne.

Cercetătorii susțin că temperaturile record din vara sunt cauzate de schimbărilor climatice. © Andrew Matthews / PA Wire

Ilan Kelman, profesor în sănătate și în combaterea dezastrelor, din cadrul Universității din Londra, a avertizat că temperaturile în creștere din Regatului Unit vor fi „extrem de periculoase” pentru oamenii doritori să iasă din casă, dacă nu se face un efort mai mare pentru a reduce schimbările climatice.

„Aceste temperaturi sunt, din păcate, în conformitate cu așteptările legate decondițiile schimbărilor climatice, unul dintre cei mai importanți factori privind impactul asupra sănătății.”

„Fără a opri schimbările climatice cauzate de oameni, aceste niveluri de căldură și umiditate de vară vor deveni regulate, ceea ce va conduce la un pericol iminent asupra oamenilor, atât în interiorul locuințelor, cât și în afara acestora.”

”De asemenea, poluarea aerului se poate agrava sub efectul căldurii, având consecințe asupra asupra sănătății umane, cum ar fi cancerul și astmul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.