Acasă IA și VR INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI SELFIE-URILE

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI SELFIE-URILE

65
0
Inteligența Artificială facilitează transformarea progresivă a selfie-urilor. KU Leuven, Belgia.

Există o soluție pentru turiștii care ezită să predea telefonul personal unui trecător aleatoriu, pentru a-i fotografia. Un nou model de calculator, promite să facă selfie-ul să pară ca și cum nu ar fi unul.

„Tehnica este împrumutată din domeniul inteligenței artificiale, care poate modifica sau repoziționa fotografiile într-un mod realist”, a declarat Liqian Ma din cadrul companiei KU Leuven, Belgia. Repoziționarea folosește două sau mai multe imagini sursă, una situată în poziția inițială și alta în poziția dorită, pentru a-și forma algoritmii. Selfie-urile au doar o singură imagine sursă.

Algoritmul calculatorului „unselfie”, se derulează printr-o bază de date cu portrete, preluate din colecțiile de imagini la modă și folosește informațiile pentru a crea un model generat de computer, al persoanei din selfie. Algoritmul va căuta în baza de date a portretelor pentru a găsi o poză cât mai asemănătoare cu poza dorită în selfie-ul modificat, înainte de a folosi modelul generat de computer, pentru a mapa portretul original în noua poză.

Algoritmul se ajustează în mod automat, pentru a fi din ce în ce mai bun și pentru a umple golurile pixelate care apar. „Este foarte sensibil la imperfecțiunile modelelor generate”, a menționat Liqian Ma. Intervievații adunați prin intermediul sistemului mecanic Amazon Turk, au apreciat imaginile, obținute prin intermediul calculatorului „unselfie”, mai mult decât imaginile repoziționate cu ajutorul unui alt tip de inteligență artificială, dezvoltat anterior.

Lucrarea folosește o „abordare inteligentă” pentru a rezolva problema, declară René Schulte, un dezvoltator de calcul spațial și al inteligenței artificiale, din cadrul companiei germane, Valorem Reply.

„Încă are limitări și pot rezulta, uneori, imperfecțiuni neplăcute, dar cu siguranță este mai bun decât abordările anterioare.”

Ligian Ma intenționează să instruiască modelul în continuare pentru a rezolva aceste probleme, încorporând o gamă mai largă de poziții și adaptând mai bine noile limite ale repoziționării umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.