Acasă COVID-19 CÂINI ANTRENAȚI SĂ DESCOPERE OAMENII INFECTAȚI CU COVID-19

CÂINI ANTRENAȚI SĂ DESCOPERE OAMENII INFECTAȚI CU COVID-19

1054
0

Cu puterea simțului lor olfactiv superior, câinii au fost antrenați să adulmece diferite boli, inclusiv diabetul, malaria și tuberculoza. Acum, o nouă cercetare preliminară, condusă de reprezentanții Universității de Medicină Veterinară, Hannover, sugerează că aceștia ar putea detecta și oamenii care sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

În prezent, pentru a detecta COVID-19, un tampon prelevat din nasul sau gâtul cuiva este trimis pentru testare. Din păcate, această metodă poate fi consumatoare de timp și costisitoare, în special în țările în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă că oamenii sunt adesea testați doar dacă prezintă simptome.

În acest studiu, a fost nevoie de o săptămână pentru a antrena opt câini pentru a detecta virusul, arătându-le probe de salivă și tampoane prelevate de la pacienții COVID-19, precum și persoane sănătoase, fără această boală.

După antrenament, câinilor li s-au prezentat 1.012 probe la întâmplare și au identificat în mod corect 157 de probe pozitive și 792 de probe negative, cu o rată globală de detecție de 94%.

„Credem că acest lucru funcționează deoarece procesele metabolice din corpul unui pacient bolnav sunt complet schimbate”, a spus prof. Maren von Köckritz-Blickwede, care a luat parte la cercetare. De asemenea, credem că acești câini sunt capabili să detecteze un miros specific al modificărilor metabolice care apar la pacienți.

Conform Dr. Maren von Köckritz-Blickwede, următorul pas va fi să stabilească dacă câinii pot face diferența între COVID-19 și alte boli precum gripa.

În timp ce se fac mai multe cercetări diferite, acest studiu preliminar arată că utilizarea câinilor de detecție ar putea oferi o modalitate rapidă și precisă de a detecta COVID-19.

Echipa a sugerat că această tehnică ar putea fi utilă, în special, în aeroporturi, pe stadioanele sportive, la adunările în masă și la  frontierele țărilor, pentru a ajuta la prevenirea focarelor de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.