Acasă COVID-19 CUM AFECTEAZĂ CORONAVIRUSUL INDUSTRIA AGRICOLĂ

CUM AFECTEAZĂ CORONAVIRUSUL INDUSTRIA AGRICOLĂ

103
0
(c) /Flickr (CC BY 2.0)
  • De cele mai multe ori, muncitorii agricoli nu sunt atât de bine protejați de către angajatorii lor;
  • Condițiile de lucru pot fi propice pentru răspândirea coronavirusului;
  • Fermele au fost închise, deoarece mulți oameni, ce reprezentau forța de muncă, au fost testați pozitiv.

Similar cu instalațiile din industria de procesare a cărnii, fermele se confruntă cu mari provocări cauzate de coronavirus. Muncitorii stau împreună, în locuințe comune, ceea ce face ca distanțarea socială să fie improbabilă, dacă nu chiar imposibilă. Potrivit companiei americane de jurnalism Politico, lipsa de informații furnizate de angajatori și a mijloacelor de protecție, face ca numărul cazurilor de infectări, în rândul acestora, să fie de aproape șase ori mai mare comparativ cu media, ajungând la 35% de infectări din totalul personalului.

Potrivit Politico și revistei agricole Modern Farmer, se pare că există discuții privind realizarea unor modificări pentru a transforma locuințele în unele sigure, însă, nu se face nimic concret în acest sens. Avocații, responsabili de apărarea drepturilor muncitorilor din ferme, au mers la guvernul federal pentru a solicita protecții adecvate pentru lucrători, în concordanță cu Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă (OSHA) și cu orientările Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Aceste măsuri ar include măsuri preventive și de control, cum ar fi separarea grupurilor de lucrători, pentru a evita răspândirea și furnizarea de echipamente de protecție, precum și formarea de bază pentru prevenirea infecțiilor, în cât mai multe limbi necesare. Fără aplicarea acestor inițiative, multe persoane s-au infectat, determinând închiderea fermelor.

Mediul de lucru al fermei este propice pentru reproducerea coronavirusului, deoarece lucrătorii nu se pot distanța social. De asemenea, accesul la unități de cazare adecvate și apă curată este insuficient. Conform Politico, situația este atât de cumplită, încât organizația de voluntariat Medicii Fără Frontiere au înființat o clinică mobilă în Immokalee, Florida, pentru testarea lucrătorilor, distribuirea produselor de igiena și pentru „promovarea sănătății publice”.

Marc Schenker, profesor în cadrul Universității din California-Davis și fondator al Centrului de Cercetare și Educație în domeniul Sănătății din Vestul Europei, a declarat pentru Politico că atitudinea delăsătoare a Administrației de Sănătate și Siguranță Ocupațională (OSHA) face dificilă punerea în practică a reglementărilor în cadrul fermelor.

„Unele ferme încearcă să pună în aplicare regulile necesare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar provocările sunt enorme”, a spus Schenker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.