Acasă Stil de Viață 5 APLICAȚII DE FITNESS UTILE ÎN PERIOADA PANDEMIEI

5 APLICAȚII DE FITNESS UTILE ÎN PERIOADA PANDEMIEI

176
0

Exercițiile fizice regulate sunt excelente pentru sănătatea ta fizică și mentală, reducând riscul deceselor premature și stresul. Sporul reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru corpul dumneavoastră, iar în perioada aceasta, când sălile de sport sunt închise, există aplicații care vă pot ajuta să vă efectuați exercițiile fizice de acasă.

Au fost testate următoarele cinci aplicații de antrenament fizic, toate disponibile pe iOS și Android.

1. Auro

Cea mai bună aplicație pentru concentrarea maximă asupra antrenamentului fizic realizat

Atunci când vrei un antrenament rapid acasă, de cele mai multe ori, alegi un video de pe YouTube. În mare parte, funcționează bine, însă există o problemă majoră în cazul în care, doriți să efectuații exerciții de pilates sau yoga. De exemplu, te afli pe covoraș, efectuând un anumit exercițiu în partea opusă, cum reușești să vezi ce face în continuare instructorul? Astfel, în cele mai multe situații, vă tensionați gâtul pentru a vedea ecranul laptopului, iar executarea exercițiului fizic nu este tocmai una favorabilă.

În acest sens, aplicația Auro este extrem de utilă, deoarece antrenamentele fizice sunt în întregime descrise audio, neavând niciun video atașat. Antrenorii personali calificați vă oferă informații despre exercițiile fizice, precum și denumirile acestora, prin intermediul unui antrenament pre-înregistrat.

Această aplicație este perfectă, în special, pentru antrenamentele de yoga. Fără tentația de a urmări instructorul, pentru a verifica corectitudinea exercițiilor, este mult mai ușor să te concentrezi pe deplin asupra exercițiilor.

Puteți alege tipul antrenamentului dorit, precum banda de alergat, yoga și întinderi sau alergări în aer liber, dificultatea, durata sau antrenorul. Există, de asemenea, opțiunea de a alege una dintre melodiile predefinite pentru efectuarea antrenamentului. Totodată aplicația Auro se poate conecta la contul de Spotify și puteți asculta melodiile preferate în tandem cu vocea instructorului.

2. Samsung Health

Cea mai utilă aplicație în ceea ce privește motivarea efectuării zilnice a exercițiilor

Samsung Health este, în principal, o aplicație de monitorizare. Ecranul de pornire dispune de un contor de pași zilnic efectuați, precum și de un set personalizat de module, pentru a vă ajuta să păstrați evidența datelor importante. Poate fi utilizată pentru monitorizarea consumului de alimente, apă și cofeină, greutate, tensiune arterială și nivelurile de glucoză, dar și pentru monitorizarea timpului activ de antrenament și aportul de somn.

În timpul antrenamentului, veți primi actualizări ocazionale pentru a vă informa despre durata desfășurării exercițiilor fizice. Ca și în cazul aplicației Auro și această aplicație se poate conecta la contul Spotify, pentru a asculta muzica preferată în timp ce vă antrenați. La finalul antrenamentului, aplicația Samsung Health vă oferă informații despre numărul de calorii pe care le-ați pierdut.

3. Fitify: Antrenament complet

Cea mai potrivită aplicație din punct de vedere al varietății exercițiilor fizice

Această aplicație te ajută să îți consolidezi forța, echilibrul și coordonarea prin intermediul unor exerciții fizice de bază, care necesită doar greutatea corporală. Descărcați aplicația, completați informațiile de bază, alegeți planul de antrenament care se potrivește cel mai bine abilităților și nevoilor tale și ești gata să începi antrenamentul.

Antrenamentele sunt bine structurate și ușor de urmat datorită animațiilor, în care un antrenor personal efectuează exercițiile în același timp cu tine. Odată ce sesiunea de antrenament este completă, utilizatorii vor completa un chestionar referitor la dificultatea antrenamentului, oferind un feedback pozitiv sau unul negativ, lucru care îi va ajuta pe cei care au realizat aplicația la ajustarea viitoarelor sesiuni de antrenament.

4. Shreddy

Cea mai indicată aplicație pentru antrenamentul în timp real cu un antrenor personal

Lansată la sfârșitul lui 2019, aplicația Shreddy oferă antrenamente și planuri pentru o alimentație sănătoasă, într-un singur pachet, ușor de utilizat. Prezintă un design colorat, numeroase animațoo și o secțiune special creată pentru utilizatori, în care aceștia pot împărtăși sfaturi și experiențe. Când accesați pentru prima dată această aplicație, puteți alege locul de desfășurare a activității fizice (acasă sau la sală), precum și obiectivul vostru principal (a pierde în greutate, a deveni mai puternic etc).

Antrenamentele durează aproximativ 25-30 de minute și se bazează pe exerciții fizice de tip circuit, fiecare exercițiu fiind însoțit de un video pentru a putea verifica corectitudinea efectuării acestuia.

Când vine vorba de planurile de alimentație, acestea sunt destul de inspirate și simple de făcut, nesacrificând gustul sau aroma în căutarea unei vieți sănătoase. Anumite rețete de probă pot include următoarele alimente: unt de arahide și ovăz cu banane, boabe de fasole roșie și orez, cartofi dulci prăjiți, spaghete bolognese.

Este o aplicație actualizată, care se îmbunătățește constant.

5. Nike Training Club

Cea mai bună aplicație din punct de vedere al personalizării planurilor de antrenament

Aplicația dezvoltată de producătorul de echipament sportiv Nike Run Club, oferă peste 185 de antrenamente special adaptate pentru toate nevoile, inclusiv recomandări personalizate.

Are un design plăcut și este bine structurată, utilizatorul alegând nivelul, timpul pe care dorește să îl aloce antrenamentului, dar și echipamentele pe care le dorește să le utilizeze.

O caracteristică importantă este reprezentată de faptul că, aplicația permite crearea propriului plan de antrenament, desfășurat pe parcursul a patru săptămâni, în funcție de nivelul de performanță al utilizatorului și a obiectivelor sale dorite.

Există o serie de antrenamente diferite, inclusiv yoga și exerciții cu greutăți. De asemenea, aplicația oferă antrenamente pentru grupe musculare individuale. Există chiar și un „Desk Detox” de 7 minute, un set de exerciții dedicat persoanelor care au stat prea mult la biroul de acasă.

Antrenamentele variază de la nivelul de începător până la nivel avansat, unde utilizatorul poate avea acces la antrenamente precum „Wipeout 2.0”, „Crunch and Burn 2.0”, „Ferocious 15” și un antrenament intensiv de 47 de minute, numit „Empty the Tank.

Insignele și trofeele sunt o caracteristică satisfăcătoare și încurajează utilizatorii să facă, din antrenamentele fizice, un obicei zilnic. Iar pentru persoanele competitive, există opțiunea de a adăuga prieteni, pentru a concura cu aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.