Acasă Știri RUSIA DECLARĂ STARE DE URGENȚĂ ÎN URMA DEVERSĂRII MASIVE DE PETROL DIN...

RUSIA DECLARĂ STARE DE URGENȚĂ ÎN URMA DEVERSĂRII MASIVE DE PETROL DIN CERCUL POLAR ARCTIC

154
0
Vedere dintr-un elicopter, deasupra site-ului deversării de motorină © Andrei Marmyshev\TASS via Getty Images)

În data de 29 mai 2020, au fost deversate 20.000 de tone de produse petroliere într-un râu din Cercul Polar Arctic, provenite de la o centrală industrială rusă.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat stare de urgență în regiunea din jurul râului Ambarnaya, în estul Rusiei, din nordul Mongoliei. Potrivit agenției de știri Reuters, au trecut două zile înainte ca autoritățile locale să afle despre deversarea de la Uzina Metalurgică Nadezhdinski.

Ulterior, oficialii locali au aflat informații despre deversarea petrolieră, prin intermediul rețelelor de social media. Potrivit Reuters, agențiile de mediu au declarat faptul că 16.500 de tone de petrol au pătruns în sistemul fluvial, în timp ce alte 6.500 de tone s-au scurs în sol.

Uzina metalurgică este situată în apropiere de Norilsk, un oraș cu o populație de 180.000 de persoane, situat la 300 de kilometri nord, față de Cercul Arctic. Deversarea include atât motorină, cât și lubrifianți. Vladimir Putin a dat vina pe Alexander Uss, guvernatorul regiunii, pentru deversarea masivă.

Într-un comunicat raportat de CNBC, compania care deține uzina, prin Norilsk Nickel, a declarat faptul că grinzile care susțin un rezervor de depozitare s-au scufundat brusc, declanșând deversarea. Norilsk Nickel este, de asemenea, cel mai mare producător de paladiu din lume și un mare producător de nichel, platină și cupru.

„Am mobilizat 250 de persoane și 72 de echipamente pentru limitarea răspândirii deversării. Începând cu 3 iunie, au fost colectate 262 tone metrice de motorină din apropierea uzinei, au fost colectați 800 de metri cubi de sol contaminat și aproximativ 80 de tone de combustibil colectate din râul Ambarnaya”, a declarat compania Norilsk Nickel.

Sursele guvernamentale din Rusia au declarat faptul că râul va avea nevoie de zeci de ani pentru a reveni la starea inițială.

Făcând o comparație, în anul 1989, nava Exxon Valdez a deversat în Prince William Sound din Alaska, aproximativ 346.000 tone de petrol, în timp ce, în anul 2010, platforma petrolieră Deepwater Horizon a deversat în Golful Mexic aproximativ 6,3 milioane de tone de petrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.