Acasă COVID-19 CINCI ALTERNATIVE DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19

CINCI ALTERNATIVE DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19

75
0

Dezvoltarea unui vaccin viabil împotriva COVID-19 ar putea dura peste un an, pentru a fi finalizat. Între timp, sunt testate cinci medicamente, care sunt luate în considerare ca posibile tratamente.

În timp ce populația lumii așteaptă un vaccin împotriva coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un studiu global, în care sunt investigate medicamente care ar putea fi utilizate pentru a trata pacienții testați pozitiv pentru COVID-19. OMS a investigat cinci posibile tratamente împotriva COVID-19, după cum urmează:

1. Inhibitor de enzime

Remdesivir este principalul medicament investigat pentru acest studiu. Acesta a fost dezvoltat inițial de compania americană de biotehnologie, Gilead Sciences, pentru a trata Ebola. Tratamentul inhibă o enzimă numită „ARN-polimeraza ADN dependentă”, pe care virușii trebuie să o reproducă.

În anul 2017, un studiu a demonstrat faptul că inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei poate combate coronavirusurile SARS și MERS. Când starea de sănătate a primului pacient COVID-19 din SUA s-a agravat, i s-a administrat Remdesivir. Un raport al acesuit caz, publicat în „New England Journal Of Medicine”, a dezvălui faptul că că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit a doua zi.

2. Medicamentul pentru Malarie

Clorochina și hidroxiclorochina sunt două medicamente utilizate, de obicei, pentru tratarea malariei și, printre alte afecțiuni, artritei reumatoidă. În China, au existat rapoarte medicale, în care clorochina s-a dovedit a fi un tratament eficient împotriva COVID-19. În Franța, într-un studiu al hidroxiclorochinei, s-a observat reducerea numărului de viruși, din tampoanele nazale.

Dar mulți virologi sunt precauți, subliniind faptul că hidroxiclorochina a fost studiată ca medicament antiviral, pe o perioadă îndelungată de timp, dar studiile nu au avut rezultate concrete.

De fapt, testarea tratamentului cu hidroxiclorochină, desfășurat de OMS, a fost oprit în urma unui document publicat în „The Lancet”, care a constatat faptul că medicamentul, utilizat pentru pacienții grav bolnavi, era asociat cu un risc ridicat de deces.

3. Tratamentul HIV

Ritonavir și lopinavir sunt medicamente combinate, administrate împreună, și sunt folosite pentru a trata infecțiile cu HIV. În momentul formării unui nou virus în organism, acest tratament funcționează prin blocarea unui tip de enzimă, denumită protează. De asemenea, ritonavir și lopinavir pot funcționa împotriva altor viruși, inclusiv coronavirusuri.

Un studiu al acestui tratament, desfășurat în Wuhan, China, nu a decurs conform așteptărilor. Pacienților cărora li s-au administrat tratamentul nu prezentau o îmbunătățire a stării de sănătate, în comparație cu cei care nu au primit medicamentul respectiv. Medicii implicați în studiu susțin faptul că există posibilitatea ca pacienții care au primit medicamentul să fi fost mult prea bolnavi, pentru a observa îmbunătățirea stării de sănatate.

4. Combinație de medicamente HIV, ritonavir și lopinavir

Tratamentul este bazat pe o combinație de medicamente antivirale HIV, ritonavir și lopinavir, cu interferonul beta, o proteină care controlează inflamația din organism și este utilizată pentru tratarea sclerozei multiple.

În Arabia Saudită, această combinație de medicamente este deja testată într-un studiu, ca tratament împotriva coronavirusului care cauzează MERS. Într-un studiu separat, cercetătorii din cadrul Universității din Southampton, testează medicamentul interferon beta, în spitalul destinat pacienților diagnosticați cu COVID-19, din Marea Britanie.

5. Transfuzia plasmatică

Deși nu face parte din studiul OMS, principiul de bază a serului convalescent este simplu.

Persoanele care s-au recuperat în urma infectării cu COVID-19 vor produce anticorpi pentru combaterea virusului. Principiul de funcționare constă în prelevarea de sânge de la persoanele vindecate de COVID-19, separarea plasmei care include anticorpi și transfuzia acesteia pacienților bolnavi.

Serul convalescent a fost deja utilizat pentru a trata SARS și MERS. În zeci de spitale din SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat un studiu medical, destinat combaterii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.