Acasă COVID-19 CUM SĂ AI GRIJĂ DE COPII DACĂ EȘTI BOLNAV DE COVID-19

CUM SĂ AI GRIJĂ DE COPII DACĂ EȘTI BOLNAV DE COVID-19

83
0

Ca proaspăt părinte, unul dintre primele lucruri pe care le înveți este că îngrijirea unui copil este, într-adevăr, foarte grea. Majoritatea cuplurilor se bazează foarte mult pe ajutorul oferit din partea bunicilor, prietenilor sau chiar bonelor, în realizarea sarcinii de îngrijire a copiilor.

Dar, în prezent, distanțarea socială a afectat rețeaua de îngrijire. Aceasta este o tactică necesară pentru sănătatea publică, care are drept scop încetinirea răspândirii în mod rapid a noului virus. Dar, părinților le este destul de dificil să aibă grijă de copii, pe cont propriu. Într-un mod înfricoșător, aceștia se pot confrunta cu boli grave. Ce se întâmplă dacă unul dintre părinți se îmbolnăvește? Ce se întâmplă dacă amândoi se îmbolnăvesc?

Această problemă a fost discutată de către mulți experți în boli infecțioase din cadrul Universității de Sănătate Oregon și din cadrul Universității de Științe Aplicate, în colaborare cu diferite centre medicale printre care se numără și Spitalul Cedars – Sinai, precum și Centrul de Sănătate Stanford.

Desemnați un îngrijitor

În cazul în care, ambii părinți sunt diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus sau au nevoie de spitalizare în același timp, trebuie desemnat un îngrijitor. Din păcate, dacă ambii părinți sunt bolnavi, asta înseamnă că și copiii sunt probabil infectați, ceea ce exclude îngrijirea copiilor de către bunici.

„Știm că acest virus afectează în mod disproporționat persoanele în vârstă, iar riscul de complicații și mortalitate este cel mai ridicat în cazul acestora. De aceea, copilul trebuie lăsat în grija unei rude apropiate, poate fi un unchi sau mătușă, în timp ce părinții se recuperează”, a declarat pentru revista americană WIRED, prin e-mail, Dr. Wr. Priya Soni, specialist în boli infecțioase, în cadrul departamentului de pediatrie în Spitalului Cedars-Sinai.

Înainte de a vă îmbolnăvi, faceți un plan de criză:

  • Desemnați persoana sau persoanele care pot avea grijă de copiii dumneavoastră;
  • Desemnați persoana sau persoanele care pot avea grijă de animalele                  dumneavoastră de companie;
  • Identificați prietenii apropiați sau membrii familiei care pot ajuta și nu se află în categoria populației cu risc ridicat de îmbolnăvire;
  • Lăsați la vedere datele de contact ale posibilelor persoane care pot avea grijă de copiii dumneavoastră, , astfel încât autoritățile să le poată găsi. Dacă nu există persoane care pot ajuta, în multe state pot fi apelate resursele comunitare pentru familiile aflate în criză, prin intermediul spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.