Acasă COVID-19 STRĂNUTUL – UN SIMPTOM PUȚIN PROBABIL AL COVID-19

STRĂNUTUL – UN SIMPTOM PUȚIN PROBABIL AL COVID-19

784
0

Dacă vedeți pe cineva care tușește sau strănută pe stradă și sunteți speriat că ar putea fi infectat cu coronavirus, amintiți-vă că strănutul nu este un simptom specific COVID-19.

În schimb, putem fi atenți la simptomele principale COVID-19, virusul debutând cu febră și tuse seacă. Alte simptome specifice sunt oboseala, greața, dureri ale corpului, respirația dificilă, precum și probleme gastrointestinale.

Se poate observa în tabelul următor care sunt simptomele asociate virusului și cum se compară cu simptomele răcelii comune, gripei și alergiilor:

Sosirea primăverii provoacă alergii multor persoane. Simptomele alergiei sezoniere includ frecvent strănutul, congestia și disconfortul ocular.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, în care au fost analizați aproximativ 56.000 de pacienți chinezi infectați cu COVID-19, congestia apare doar în 4,8% din cazuri.

Simptomele mult mai frecvente ale coronavirusului includ: febra (87,9% dintre cazurile studiate), tuse seacă (67,7% dintre cazuri) și oboseală (38,1% dintre cazuri).

Cu toate acestea, suprapunerea simptomelor COVID-19 cu cele ale altor afecțiuni comune reprezintă motivul principal pentru care este necesară testarea oamenilor, pe scară largă. În plus, cineva ar putea avea simultan, atât coronavirus, cât și alergii.

S.U.A. este depășită în ceea ce privește capacitatea de testare a oamenilor, pentru COVID-19, în comparație cu alte țări, precum China și Coreea de Sud.

Cu toate acestea, după săptămâni de întârzieri în producerea și distribuirea testelor, SUA a început să intensifice procesul de testare, ajungând treptat de la un număr de 10.000 de americani testați de coronavirus, la data de 12 martie 2020, la peste un million de persoane, până la data de 1 aprilie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.