Acasă IT GOOGLE ȘI FACEBOOK LUPTĂ ÎMPOTRIVA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

GOOGLE ȘI FACEBOOK LUPTĂ ÎMPOTRIVA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

40
0

În prezent s-a raportat faptul că atât compania Google, cât și Facebook dezbat subiecte, în cadrul unor ședințe cu diferite guverne ale statelor lumii, în ceea ce privește folosirea locației telefoanelor mobile, pentru a ajuta la urmărirea răspândirii coronavirusului, în Marea Britanie, SUA și în alte țări.

Atât Facebook, cât și Google stochează foarte multe date precise, cu privire la locația dispozitivelor, care folosesc aceste servicii. Informațiile furnizate prin intermediul acestor aplicații pot produce o imagine a modului în care oamenii se întâlnesc sau se deplasează și, prin urmare, a modului în care virusul s-ar putea răspândi.

,,Lucrarea este în fază incipientă”, potrivit unei surse anonime, care a colaborat cu ziarul The Washington Post. Ambele companii au confirmat că au dezbătut acest subiect, în cadrul unor ședințe cu reprezentanții statelor, subliniind că aceștia nu au furnizat niciun fel de date private.

Guvernele diferitelor state devin din ce în ce mai intrigate în încetinirea răspândirii acestei pandemii, înainte ca sistemul de sănătate să fie copleșit. Colaborarea acestora ar putea ajuta oficialii să monitorizeze publicul, să verifice dacă acesta respectă regulile de distanțare socială, pentru a opri focarul de infecție cu coronavirus.

Marile companii de tehnologie doresc să anonimizeze datele private, înainte de a analiza tendințele care ar putea apărea. În momentul de față, compania Google investighează dacă datele furnizate cu ajutorul serviciului Google Maps ar putea oferi informații cu privire la orele de vârf în care oamenii intră în magazine saurestaurante.

În Marea Britanie, rețeaua de telefonie mobilă O2 colaborează cu guvernul statului, pentru a vedea dacă ar putea folosi date mobile, cu scopul de a genera hărți, care ar putea dezvălui dacă oamenii păstrează o distanță unii față de ceilalți.

Între timp, aplicația de planificare a călătoriilor, Citymapper, a adăugat o caracteristică a indicelui de mobilitate, care preia datele pe care le colectează, pentru a analiza cât de mult se mișcă oamenii dintr-un oraș în prezent, în comparație cu perioada dinaintea apariției virusului. Sâmbătă, 21 martie 2020, utilizatorii din Londra ai acestei aplicații s-au deplasat cu o rată de 23% din rata obișnuită, în timp ce, în orașele din Italia, precum Milano, aceștia au înregistrat o rată în jurul valorii de 4%.

Criticii acestui tip de partajare a datelor cer mai multă transparență, cu privire la modul în care datele sunt anonimizate.

Între timp, WhatsApp, aplicația de mesagerie, dezbate acest subiect în cadrul unor ședințe cu reprezentanții Sistemului de Asistență Medicală din Marea Britanie (NHS), pentru a stabili un chatbot (o bază de date, un program sau o formă de inteligență artificială, care desfășoară conversații prin diferite metode precum analiză sau text), care va ajuta oamenii să obțină informații actuale despre pandemie. Acesta urmează un serviciu similar creat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Pretutindeni, tehnologia este folosită în moduri tot mai inventive, pentru a încuraja oamenii să rămână în casă. O companie de securitate din Austin, Texas, a declarat că pot reconfigura camere termice, pentru a putea detecta persoanele din supermarketuri, spitale și clădiri guvernamentale care au febră.

În Spania, poliția folosește drone, cu ajutorul cărora avertizează oamenii care se află pe străzi, cu privire la riscul la care se expun în momentul în care circulă pe acestea. În prezent, această țară are granițele închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.