Acasă Stil de Viață AVOCADO PREVINE OBEZITATEA

AVOCADO PREVINE OBEZITATEA

69
0
Noile cercetări arată cum micile modificări ale regimului alimentar, în acest caz fiind vorba despre consumul de avocado, pot fi benefice pentru sănătatea cognitivă

Un avocado pe zi ar putea îmbunătăți concentrarea și atenția persoanelor supraponderale, a relevat un studiu american.

Acest studiu arată cum mici schimbări ale dietei pot aduce beneficii sănătății cognitive. Cercetările anterioare au arătat că persoanele supraponderale sau obeze sunt expuse unui risc mai mare în ceea ce privește sistemul cognitiv, odată cu înaintarea în vârstă.

Deosebit de important este un pigment prezent în mod natural în avocado, numit luteină, care este asociat cu beneficiile cognitive.

În decursul a 12 săptămâni, cercetătorii au oferit mese zilnice unui număr de 84 de participanți, care au fost clasificați ca fiind supraponderali sau obezi. Mesele au fost identice, conținând calorii și macroelemente, însă mesele unui anumit grup au inclus și un avocado proaspăt, în timp ce mesele unui alt grup nu.

Înainte și după studiu, participanții au finalizat trei teste cognitive. Două dintre acestea nu au arătat nicio diferență semnificativă, dar cei care au mâncat avocado, au efectuat mai bine o sarcină menită să măsoare inhibarea anumitor procese, și anume capacitatea de a rămâne concentrat asupra unei sarcini, chiar și atunci când subiecții sunt distrași.

„Substanțele nutritive din avocado ar putea avea o acțiune specifică în creier care să sprijine capacitatea de a face această sarcină mai ușoară sau ar putea fi benefice pentru anumite capacități cognitive față de altele”, a declarat Dr Naiman Khan, care a condus studiul.

În mod surprinzător, însă, performanțele în cadrul acestei sarcini nu au fost corelate cu nivelurile de luteină ale participanților.
„Fructele de avocado au, de asemenea, conținut ridicat de fibre și grăsimi mononesaturate”, a declarat absolventul Catitlyn Edwards. „Este posibil ca acești alți nutrienți să fi jucat un rol în efectele cognitive pe care le-am văzut.”

„Misiunea noastră este să oferim oamenilor opțiuni”, a declarat Khan. „Există mai multe moduri în care oamenii pot mânca pentru a optimiza sănătatea creierului. Ceea ce învățăm este că fructele de avocado pot fi unul dintre acele fructe care pot fi, cu siguranță, protectoare pentru sistemul neuronal.

„Acest studiu oferă dovezile din spatele unei opțiuni pe care oamenii o au, pornind de la o multitudine de alimente sănătoase pe care le putem consuma.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.