Acasă Știri FURTUNA CIARA A DEVASTAT ȚĂRI DIN ÎNTREAGA EUROPĂ

FURTUNA CIARA A DEVASTAT ȚĂRI DIN ÎNTREAGA EUROPĂ

105
0
Ploile abundente au lovit țările din Europa

Au fost emise avertizări severe în nordul Europei din cauza furtunii Ciara, care străbate continentul european.

Vânturile puternice și ploile abundente persistă în anumite zone din Irlanda, Franța, Belgia, Elveția, Olanda, Germania, Luxemburg și zona scandinavă.

Furtuna a dus la perturbări ale sistemului de transport și la anularea mai multor evenimente publice în weekendul care tocmai a trecut.

Meteorologii avertizează că furtuna va continua să se deplaseze spre sud-est, aducând rafale de peste 145 km/h în unele zone.

În Irlanda, aproximativ 14.000 de gospodării și clădiri de afaceri au rămas fără curent electric în timp ce țara începe să numere buletinele de vot pentru alegerile generale.

Organizatorii au anulat, de asemenea, o ceremonie de deschidere pentru a marca începutul anului în orașul Galway, numită Capitală Europeană a Culturii, invocând siguranța publică.

În Danemarca, o femeie și un copil au fost salvați din Marea Nordului, după ce au fost aruncați în apă, de către vântul puternic, în timp ce mergeau de-a lungul unui dig.

Vânturile puternice au adus și perturbări severe pe tot continentul

În Franța s-au emis avertismente de cod portocaliu, acesta reprezentând cel de-al doilea nivel de severitate, pentru 42 de regiuni ale țării, inclusiv Normandia, Ardennes și Lorena. Oamenii din țară au fost avertizați să rămână departe de zonele de coastă și cele împădurite, iar în mai multe orașe au închis parcurile și zonele de promenadă de pe litoral.

Între timp, meteorologii din Norvegia au emis avertismente de cod roșu, adică cel mai mare nivel de risc, pentru unele zone din sud și vest, din cauza îngrijorărilor cu privire la comportamentul apei mării. Aceleași îngrijorări au dus și la suspendarea serviciilor feriboturilor din Canalul Mânecii.

Vremea severă a întrerupt transporturile feroviare și zborurile, în mai multe orașe europene

Vânturile foarte puternice au ținut la sol sute de zboruri în Germania, Belgia și Olanda. Printre aeroporturile afectate se numără cele din Frankfurt, Bruxelles și Amsterdam.

De asemenea, compania feroviară germană, Deutsche Bahn, a fost avertizată cu privire la perturbările severe din nordul țării.

Furtuna Ciara, cunoscută sub numele de Elsa în Norvegia, și Sabine în Germania și Elveția, este cea mai severă furtună care a lovit continentul până în prezent.

În ultimii ani, mai mulți meteorologi naționali au adoptat practica numirii furtunilor mari pentru a ajuta publicul să monitorizeze vremea severă.

Dar, în timp ce irlandezii, olandezii, francezii și britanicii au fost de acord să adopte aceleași nume, Germania și Elveția au recurs la un acord separat, la fel ca și Norvegia.

Pentru Marea Britanie, numele furtunilor din acest an au fost deja alese, Dennis fiind următorul nume ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.