Acasă IT REALTEK DEZVĂLUIE NOILE PLĂCI SSD

REALTEK DEZVĂLUIE NOILE PLĂCI SSD

104
0

Realtek, o companie cunoscută pentru producția plăcilor de sunet, a intrat recent pe piață cu plăcile SSD. Compania este la început în această privință, dezvoltarea controlerului său PCIe 4.0, de nouă generație, fiind în curs de dezvoltare. Din păcate, statusul „în curs de dezvoltare” se datorează faptului că au fost realizate simulări în acest sens. Compania a prezentat controlerele din generația curentă, precum RTS5762 și RST5763DL (DRAMless) și un nou controler USB pentru PCIe, care acceptă iluminarea RGB.

RTS5771 este controlerul de ultimă generație de la Realtek și are scopul de a ajunge pe piață în al treilea trimestru al anului 2020. Acesta va avea o arhitectură multi-core, bazată pe DRAM, cu un motor de corecție a erorilor LDPC din generație a doua, precum și criptare AES. Statisticile de performanță nu sunt încă disponibile, dar ar trebui să fie destul de rezistent, conform caracteristicilor. Aceste caracteristici includ: opt canale NAND și viteze de interfață NAND de până la 1.200 MT/s, având placa de bază tip PCIe 4.0 x4.

DRAMless RTS5765DL va fi puțin mai lent, dar mai eficient, cu o placă de bază PCIe 3.0 x4 și cu suport pentru doar patru canale NAND. Va funcționa cu viteze de până la 1.200 MT/s pentru a fi la curent cu cele mai recente interfețe NAND și va avea, de asemenea, o arhitectură de procesor multi-core, cu aceeași securitate și suport LDPC.

Așa cum s-a menționat anterior, Realtek și-a prezentat și produsele din generația curentă. Până în prezent, compania a reușit să asigure contactul cu ADATA, iar prin acest parteneriat, cel mai recent XPG SX6000 Pro a ieșit la iveală. SSD-ul este alimentat de RTS5763DL, o placă de bază PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3, care poate oferi performanțe secvențiale de până la 2,1/1,5 GB/s de citire sau scriere și 250.000 de IOPS. Acesta poate fi puțin lent pentru unii, dar de aici intră în joc RTS5762.

Actualul controler de ultimă generație din lista companiei este RTS5762. Acest controler a ajuns recent pe piața celui mai nou SSD de la ADATA, XPG Spectrix S40G RGB SSD. Cu statistici de performanță de până la 3,5/3,0 Gb/s și capacitatea de a atinge 420,000/ 320,000 IOPS. SSD-ul, aparent de înaltă performanță, poate să păstreze ritmul, față de cele cele mai de top existente deja, din industria SSD-urilor.

De asemenea, compania a prezentat un nou controler, RTL9210 USB 3.1 Gen 2, cu placa de bază PCIe 3.0 x2, pentru SSD-uri externe și carcase. Realtek afirmă că va consuma mult mai puțină energie prin sprijinul activ de gestionare a puterii de bază și, astfel, va contribui și la scăderea temperaturii plăcilor. În plus, acceptă și iluminarea RGB, nativă, prin intermediul controlerului, dar este destul de limitat, utilizând doar trei LED-uri, în acest moment. Ca și în cazul celorlalte controlere Realtek, în prezent, ADATA îl are pe acesta încorporat în gama de dispozitive externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.