Acasă IA și VR MASSLESS VR STYLUS A DAT DRUMUL PRECOMENZILOR, OFERIND TOTODATĂ DATA LANSĂRII OFICIALE,...

MASSLESS VR STYLUS A DAT DRUMUL PRECOMENZILOR, OFERIND TOTODATĂ DATA LANSĂRII OFICIALE, DAR ȘI PREȚUL SISTEMULUI

126
0

Prototipul stiloului Massless VR Stylus a apărut anul trecut, aducând o precizie mult mai mare, reală. Produsul oferă suportul necesar pentru crearea operelor de artă, modelelor și design-urilor 3D. De atunci, compania a tot continuat să își îmbunătățească prototipul, pregătind o lansare în decursul anului 2019.

Pentru precomanda acestui produs se poate plăti în avans, suma minimă fiind de 50$, din totalul de 500$. În același timp, compania oferă și acces la software-ul Massless Studio, pentru o perioadă de un an. Sistemul complet include un stilou și o cameră de urmărire, care vine la pachet cu un suport special.

După lansarea propriu-zisă, compania intenționează să vândă stiloul Massless cu 1000$, iar software-ul Massless Studio cu 20$/lună sau 200$/an.

Cei de la Massless au afirmat că stiloul funcționează cu Rift și Vive, iar pe lângă Massless Studio, acesta este compatibil cu Gravity Sketch, Medium, Quill, Tilt Brush, Maya & Blender, iar în curând și cu Vector Suite.

Stiloul, va utiliza, cel mai probabil software-ul Massless Studio. Se spune că include funcții de colaborare în timp real, ce permit mai multor utilizatori să folosească programul în același timp.

Massless Studio este construit pentru realizarea schițelor 3D, cu posibilitatea de editare a acestora. Generarea instrumentelor intuitive, de modelare în dimensiuni 3D, este perfectă pentru proiectarea conceptelor auto, pentru producție virtuală, dar și previzualizare arhitecturală.

„Massless Live”, una dintre caracteristicile sistemului, permite, de asemenea, vizualizarea realității mixte (cea reală cu cea virtuală) din interiorul software-ului, astfel încât dezvoltatorii să-și poată partaja lucrările, printr-o vizualizare compusă.

De asemenea acest sistem acceptă și un „mod tabletă”, ce permite utilizarea stiloului în programe precum Photoshop, Illustrator, Premier Pro și Fusion 360. În prezent, nu este destul de clar cât de folosit va fi, deoarece este comparat cu tabletele tipice non-VR, precum cele de la Wacom, dar cu siguranță ar oferi un plus, dacă ar putea fi folosit atât în domeniul realității virtuale, cat și în cel non-VR, precum o tabletă grafică tradițională.

Stiloul Massless are inclus și un senzor de detectare a suprafeței. Acesta poate permite ca stiloul să fie utilizat pe un birou sau pe o altă suprafață dură, ca plan de desen fizic, pentru a funcționa și în 2D, chiar dacă acesta este conceput pentru a fi folosit „în aer”.

Compania oferă informații conform cărora stiloul ar avea inclusă o baterie care funcționează până la 12 ore, putând fi încărcată foarte ușor printr-un cablu USB tip C și un senzor capacitiv pentru controlul aplicației, aflat lângă degetul arătător. Stiloul este asistat de către propria cameră, senzorul pentru căști fiind diferit. Compania a afirmat capacitatea de asistare a senzorului este 90° × 70°.

Massles nu este singura companie care lucrează la un stilou de tip VR. La începutul anului 2019, Logitech a introdus propriul prototip de stilou numit, VR Ink, ce se bazează pe utilizarea căștilor SteamVR Tracking, neanunțând o dată exactă pentru lansarea sa pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.